Året som gikk 2020

 

 

Stockholm den 20 desember, 2020

Kjære golfere,
Jeg håper at du så vel som dine nærmeste har det bra til tross for alt som skjer i verden.

I skrivende stund er vi i midten av desember og året vi sannsynligvis aldri vil glemme begynner å komme til en slutt. Det og prøve å finne ut og sortere alle hendelsene som påvirket hverdagen vår i 2020 begynner å virke mer og mer som en umulighet. Vi er midt i en konstant strøm av informasjon om hvordan infeksjonen sprer seg og hvilke konsekvenser som følger. Vi hører også om hvordan andre land velger å håndtere situasjonen.

Våre tanker er konstant hos de som har blitt påvirket av pandemien på en eller annen måte. Helsepersonell i Norge og over hele verden jobber hardt under ekstremt tøffe forhold for å gi de mest berørte best mulig pleie. Et stort kompliment til dem.

Golf Plaisir og Out Of Bounds Golfreiser gikk inn i 2020 fulle av energi og med høy selvtillit. Vi hadde et sterkt økonomisk 2019 bak oss og med mer fornøyde kunder enn noen gang som i løpet av året valgte å reise med oss til et av våre destinasjoner. Reservasjonssituasjonen for vinteren og våren 2020 overgikk alle tidligere år. Vi var forberedt på å fortsette arbeidet med å styrke vår posisjon som Skandinavias ledende golfturoperatør ved å overgå gjestenes forventninger på våre destinasjoner.

Nå ble det ikke helt slik vi hadde håpet. Ganske tidlig var det klart at det hele gikk i feil retning, og Utenriksdepartementet kunngjorde at reiserådene var innført. Da var vi raske til å endre virksomheten. All fokus og energi gikk til å ta vare på de tusenvis av gjestene som allerede var ute på et av våre destinasjoner og til de som hadde bestilt turer som ikke kunne gjennomføres. Totalt ble litt over 6000 reisende direkte berørt. Vi tilhører en reisegruppe som heter DER Touristik Nordic, som også inkluderer andre kjente selskaper som Apollo, flyselskapet Novair, Xtravel og Lime Travel. Dette var noe vi og våre gjester hadde stor nytte av i løpet av denne vanskelige tiden.

Da det ble klart at alle som allerede var på et av våre destinasjoner ikke ville være i stand til å fullføre golfreisen som planlagt, ordnet vi umiddelbart hjemtransport med det første beste mulige alternativet. Til de aller siste gjestene som ble utelatt på destinasjonene, hvor vanlig hjemtransport av forskjellige årsaker ble kansellert arrangerte vi hjemtransport med vårt eget charterfly som fløy ned til Malaga. Gjester som var alt fra Faro i Portugal til Alicante ble busset til Malaga hvor Novair trygt og sikkert fløy hjem de siste 221 gjestene og det lokale personalet til Stockholm også videre til Oslo for de norske gjestene.

Alle gjestene våre som hadde planlagte turer og som ikke dro på den etterlengtede golfturen har fått pengene tilbake, et arbeid vi startet relativt umiddelbart. Noen av dere kan absolutt vitne om at det tok litt lengre tid enn ønsket men det har ikke vært en helt ukomplisert øvelse med så å si alle bransjens økonomiske mekanismer ute av spill og mye penger som sitter fast med flyselskap og hotell. Arbeidet med å gjenopprette alle finansielle transaksjoner er absolutt noe reisebransjen vil måtte jobbe med i lang tid framover. Takket være sterke og sikre eiere var vi i stand til å gjøre det rette for oss selv mot våre reisende på et tidlig tidspunkt, noe vi er ekstremt takknemlige for. Vi takker også kundene for tålmodighet og positive tilbakemeldinger.

Mer gledelig er at golf i Norden har fått et skikkelig løft og golf spilles som aldri før. Alle golfforeninger rapporterer ikke bare om flere spilte runder men også en positiv tilstrømning av nye golfere. Kvinner og menn, små og store og alt mellom. Ute på de store konkurransearenaene kjemper våre damer og herrer og gjør det bra. Noen nye navn, spesielt fra Finland og Danmark, dukker opp og sist men ikke minst Viktor Hovland fra Norge som fikk oppmerksomhet fra hele golfverdenen etter sin andre seier på PGA Tour. Vinteren på TV-sofaen er reddet!

Når tiden kommer hvor vi igjen kan reise på golfferie vil vi at du skal vite at alle forberedelser er på plass, vi er sterke og klare til å levere trygge golfturer i verdensklasse. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen så snart du føler deg klar igjen.

Vi i Golf Plaisir og Out Of Bounds Golfreiser ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

 

Med vennlig hilsen,

Peter Browall

Direktør, Golf Plaisir Golfresor AB