Før reisen

Følgende reisedokumenter kreves for innreise til USA

1. SECURE FLIGHT PROGRAM

Korrekt navn som i passet, fødselsdato og år samt kjønn må legges inn i flybookingen ved bestilling.  Informasjonen blir sendt til TSA – Transportation Security Administration, som er ansvarlig for sikkerheten til de reisende. I de tilfeller Secure Flight informasjonen ikke er korrekt, kommer det ikke være mulig å få skrevet ut flybilletter og man vil bli nektet ombordstigning på fly.

2. APIS – Advance Passenger Information System

Dette er personopplysninger som går til US Customs & Border Protection. Informasjonen skal legges inn i flybookingen og inneholder navn som i passet, fødselsdato og – år, kjønn, passnummer og passets gyldighetsdato, samt nasjonalitet. Navn og adresse på første bosted ved ankomst til USA. APIS informasjonen skal registreres senest 72 timer før flyreisen og det skal gjøres av kunden selv via flyselskapets hjemmeside. Det er kundens ansvar å oppgi korrekt informasjon.

NB!

Reisende med annet statsborgerskap og de som ikke anvender seg av USAs Visa Waiver Program skal kontakte USAs ambassade for opplysninger om Visum. Visum i forbindelse med rundreise skal som regel være et multivisum, da man reiser inn og ut fra USA flere ganger under rundreisen. Det er reisendes eget ansvar å se til at han/hun innehar korrekt reisedokument og andre relevante dokumenter.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt den Amerikanske ambassaden: http://norway.usembassy.gov/

Innreise til USA

Din informasjon

loading Takk for din forespørsel. Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig og bekrefter din bestilling Forespørsel mislyktes å sende, prøv igjen senere eller ring oss i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.