Al Ain

Al Ain

En golfoase i hagebyen

Al Ain i de sørlige delene av emiraten Abu Dhabi, er nærmest ukjent for de aller fleste. Her, drøyt en time fra storbyene Dubai og Abu Dhabi, råder stillheten og man spiller golf i solen på den meget fine golfbanen ved Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club.

Når man lander på Dubais supermoderne flyplass så reiser man bokstavelig rett ut i ørkenen. Sakte men sikkert forsvinner Dubais skyline og snart kan man bare se toppen av Burj Khalifa, verdens høyeste bygg. Etter drøyt en times reise gjennom det vakre ørkenlandskapet så er man i Al Ain, De forente arabiske emiratenes eneste by som ikke ligger ved kysten. De aller fleste som reiser til Forente Arabiske Emirater besøker Dubai eller Abu Dhabi og for mange er og forblir Al Ain helt ukjent og det er synd. Al Ain kalles hagebyen og her ligger parkene/oasene tett og veiene kantes av høye palmer. Al Ain har lavere luftfuktighet og behageligere klima enn de store byene langs kysten. Selv om Al Ain er ukjent så er det ikke noe lite sted, men her bor det nærmere 400 000 innbyggere. Her bor man sentralt og du kan enkelt utforske severdighetene og oppleve et annerledes og unikt Forente Arabiske Emirater. Her er tempoet noe lavere, prisene mer humane og stemningen er alltid utrolig innbydende.

Fakta

GolfvertJa
Golf AcademyNei
Baner i nærområdet1
Avstand flyplassDubai International Airport, 134 km
Avstand golfbanen15 minutter, transport inkludert på faste tider.
Nærmeste byAl Ain 0 km, Dubai 134 km
ArrangementTurneringer, utflukter mm.
PassreglerNorske statsborgere må ha ordinært pass med minst seks måneders gyldighet ved innreise til FAE. Et innreisestempel med 90 dagers gyldighet (over en periode på 180 dager) utstedes gratis i passkontrollen og trenges ikke søkes om på forhånd.

Hva er inkludert i denne reisen?

7 netter i dobbeltrom
7 frokoster og 6 middager
5 greenfees
fly
flyskatt
transport av golfbag
flyplasstransfer
service av vår golfvert

Turistskatt
På mange av våre destinasjoner belaster lokale myndigheter en spesiell turistskatt ved hotellovernatting. Denne turistskatten betales til hotellet ved utsjekking. Les mer om turistskatter her.

Vær akkurat nå

weather-icon31.9℃

Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club

Al Ains golfbane er en fantastisk skapelse. De opprinnelige 9 hullene er bygget på innsiden av Al Ains gigantiske hesteveddeløpsbane som enkelt får plass til 9 fullverdige hull. De siste 9 hullene ligger utenfor selve kappløpsbanen og er opplyst, så man kan spille langt ut på kvelden. Det er en fryd å spille en bane der man merker att det satses på kvalitet. I det ellers så karrige landskapet oppleves fairways og greener som grønnere enn grønt. På de svakt ondulerte greenene ruller ballen raskt og jevnt, slår man en bra putt så går den virkelig i. Gresset i roughen er noe mer følsomt enn fairwaygresset, så på Al Ain får man bare kjøre golfbilen på fairways hvilket viser hvor opptatt de er med att hele banen skal holde høyest mulig kvalitet. På golfbanen finnes mange spennende golfhull, for eksempel det 16. hullet med vannhinder langs hele høyresiden. I De forente arabiske emirater har de en forkjærlighet for saker som er størst, lengst og helst størst i verden. Det er derfor ikke så overraskende at det 10 ende hullet med sine 617 meter fra backtee og er det lengste par 5-hullet i landet uten snarere hvorfor de ikke gjorde det til verdens lengste. Det er også langt fra klubbtee men noe mer beskjedent, bara 545 meter.
Treningsområdet som hører til Al Ain er noe utover det vanlige. Rangeballene er bra og man har perfekt gress på den over 300 meter lange rangen. Inntil rangen finnes det et fint område for pitcher og bunkerslag. De har også en veldig hyggelig 9-hulls korthullsbane. Kondisjonen er like bra som på hovedbanen både når det gjelder greener og bunkere. Så om du vil bli bede på nærspill bør du også teste denne banen.

Fakta

Antall hull 18 + 9 korthull
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72, 6622 6129 5687 5282
HCP-grense 54
Drivingrange Utslag fra gress
Golfbil Golfbiler inkludert for de som ønsker. Det er også tillat å gå banen og da er tralle inkludert.
Transport Transport til og fra golfbanen går på faste tider i henhold til rutetider som informeres på plass. Ønsker man transfer på andre tider for å utnytte heldagsgreenfees skjer dette på egen bekostning. rt till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att till exempel utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Rotana Al Ain

Rotana Al Ain er et 5-stjerners hotell i sentrale Al Ain, 15 minutter fra golfbanen. Rotana er med sine 246 rom et stort hotell, men til sammenligning med mange av kjempehotellene i Dubai, er det nesten «lite». Allerede når man kommer inn i lobbyen kjenner man at her kommer man til å trives og etter at man utforsker den sjenerøse frokostbufféen, så blir man om mulig enda sikrere. Rommene er store, moderne og smakfullt innredet. Det fine et bassengområde med poolbar som ligger sentralt på hotellområdet. Frokosten og middagen serveres i den koselige buffématsalen. Middagsbuffeen er veldig bra og så variert at det alltid finnes noe for enhver smak. Du finner spennende tradisjonell mat fra regionen og retter fra andre deler av verden som sushi, indisk og europeisk. Det finnes ytterligere to restauranter på hotellområdet og det kan hende at noen av middagene i halvpensjon-pakken serveres i disse for å få ytterligere variasjon på maten.

Etter middagen bruker man å samles i «Trader Vic’s», puben som byr på livemusikk de fleste kvelder i uken. Rotana er et populært utested for mange av europeerne som arbeider i Al Ain og har et velbesøkt diskotek i kjelleren. For den som ikke får nok fysisk aktivitet på golfbanen så har de squash, bordtennis, tennis og et velutrustet helsestudio som man kan benytte uten ekstra kostnad. Hvis man ønsker å skjemme seg bort litt og myke opp muskulaturen innenfor morgendagens golf så har hotellet Al Ains eneste spa-anlegg. Nære hotellet finnes mange av Al Ains severdigheter og Al Ain shopping mall. Gjør gjerne et besøk i Al Ain Palace Musem eller Fort Al Jahili.

 

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
BeliggenhetSentralt i Al Ain, ca. 15 minutter fra golfbanen (transport inkludert).
Rom246 stk. Alle rom med AC, safe, minibar, hårføner mm.
FasiliteterUtendørsbasseng, Spa, restauranter, barer, café, mm.
WifiHotellet har også trådløs tilgang til Internett uten ekstra kostnad.
Viktig informasjonI Abu Dhabi-emiratet tar man siden 1. juni 2016 en turistskatt fra alle hotellgjester. Denne skatten er på 15 AED per rom per natt. Skatten betales til hotellet ved utsjekking.

Forespørsel

Din informasjon

loading Din forespørsel er mottatt. Vi undersøker mulighetene for denne reisen og sender vårt svar så snart som mulig via e-post. Forespørsel mislyktes å sende, prøv igjen senere eller ring oss i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.