Golf i Bulgaria

Bulgaria er en av de nye golfnasjonene og har gjort en storsatsing på golf rett nord for Varna langs svartehavskysten. Her finnes tre toppgolfbaner som ligger nære hverandre og kalles i Bulgaria for «Signature Golf Coast».

To av golfbanene er designet av den gamle storspilleren Gary Player og den tredje av Ian Woosnam som også han har vært en fantastisk golfspiller. Ian Woosnam har faktisk designet ytterligere en golfbane i Bulgaria og den er sikkert en av årsakene til at han fikk fornyet tillitt. Det finnes et 10-talls golfbaner totalt i Bulgaria og merkelig nok ligger alle i øvre del av landet eller utenfor hovedstaden Sofia. Det som er mest interessant for golfturisme er uten tvil de tre banene nord for Varna med Thracian Cliffs i spissen. Thracian Cliffs som av mange anses å være en av de mest spektakulære golfbanene i hele Europa. Hvem hadde trodd at Bulgaria skulle være et alternativ for noen år siden?

Bulgaria

Cape Kaliakra

Ved Cape Kaliakra og på den bulgarske ”Signature Golf Coast” ligger et flertall spektakulære og veldig vakkert beliggende golfbaner med Thracian Cliffs, designet av legenden Gary Player, som et flaggskip. Fra de bratte strandklippene som stuper ned i havet er utsikten fra golfbanen magisk.