Taghazout Bay

Taghazout Bay

Spektakulær golf i Marokkos nye turistparadis

Et par mil nord for Agadir ligger den lille fiskelandsbyen Taghazout. I lang tid har dette stedet hatt en høy økning i antall turister. De vakre strendene grenser mot Agadirs siste tilskudd på golfmarkedet – Tazegzout Golf Club.

Det milde klimaet året rundt har gjort Agadir til en av de mest populære vinterdestinasjonene for sol & bad og også golfturisme. Taghazout Bay som strekker seg sørover fra selve byen har gjennomgått en forvandling fra de tidligere øde sandstrendene – regionens fineste – til en fullskala turiststed. Her bygges det et perlebånd av luksuriøse hoteller med tilhørende beachklubber, butikker og restauranter. Her finnes alt som kreves for å attrahere de turister som ikke surfer, men også søker sol, bad, god mat og herlig natur. Kronjuvelen for oss golfere er Kyle Phillips fantastiske Tazegzout Golf, som allerede er en topprangert golfbane i Marokko.

Fakta

GolfvertJa
Golf AcademyNei
Avstand flyplassAgadir al Massira Airport, 44 km
Avstand nærmeste byAgadir, 19 km
ArrangementTurneringer, utflukter, m.m.

Hva er inkludert i denne reisen?

Pris fra: 12 995,-

7 netter i dobbeltrom
7 frokoster og 6 middager
5 heldagsgreenfee
fly
flyskatt
transport av golfbag
flyplasstransfer
service av vår golfvert

Turistskatt
På mange av våre destinasjoner belaster lokale myndigheter en spesiell turistskatt ved hotellovernatting. Denne turistskatten betales til hotellet ved utsjekking. Les mer om turistskatter her.

Vær akkurat nå

weather-icon27℃

Tazegzout Golf

Tazegzout betyr grønt på det lokale språket og det er et passende navn for anlegget. Passpallum-gresset gylner en aning midt på vinteren, men er ellers grønt og innbydende. Banen sto klar i 2014 og er designet av den velrennomerte Kyle Phillips, mannen bak Kingsbarns utenfor St. Andrews i Skottland.

Velger man å spille fra noen av de bakre utslagsstedene  så er banen både spektakulær og ganske utfordrende. Fra noen av fremre tee-kulene er banen fortsatt spektakulær, men ikke i nærheten av så vanskelig og ingen umulighet å mestre uavhengig av handicap. Banen er ikke veldig kupert, men ondulert og med helninger, så det gjelder å velge både riktig retning og lengde for å spille seg bort fra vanskeligheter. Ingen hull er like og hver tee innebærer nye strategiske valg. Du finner ikke mange vannhindre på banen, men du kan støte på wastearea som bør unnvikes. Kyle Phillips er som alle banearkitekter vel viten om den herlige følelsen som sprer seg i en golfers kropp når man får sikte mot en green som ikke har annet enn hav i bakgrunn. Han har lykkes med å legge banen så du får innspill mot imponerende vakre greenområder med fantastisk utsikt i bakgrunn. Greenene på Tazegzout er store og raske. Gresset vokser alltid mot havet men allerede etter et par hull begynner man lære seg hvordan de skal leses og deretter er det en nyting å putte. Raskt, kult og rettferdig.

Hull 14 til 17 kan på en måte kalles Tazegzouts «Amen Corner», der mange tette matcher vil avjgøres. 14. hullet er et langt par 4-hull med innspill over ravinene, 15. et fint par 3-hull inn i vinden mot havet, og så kommer hull 16 der utslaget ikke får være for langt, så man risikerer å rulle ned i ravinene, men heller ikke for kort for å få et vanskelig innspill. Alt dette leder frem til signaturhullet nummer 17. Et fantastisk fint korthull bestående kun av tee og green. Ikke langt, men utrolig utfordrende. Klarer du disse hullene med scoren i behold så er det bare å si Amen, puste ut og spille det relativt lette 18. hullet, pet par 5-hull hjem til klubbhuset.

Tazegzout er den type golfbane som får deg å lengte ut igjen straks etter at siste putten er slått. Som seg hør og bør har klubbhuset lagt sin terrasse så at du kan nyte den vakre utsikten når runden skal summeres opp. I tilknytning til klubbhuset ligger akademiet med puttinggreen, stor drivingrange, nærspillsområdet og øvningsbunker.

Fakta

Antall hull 18
Banekarakter Til dels kupert ørkenbane
Banefakta Par 72, 6675 5892 5861 5453 4756
Drivingrange Ja, utslag fra gress
Banedesign Kyle Phillips

Hyatt Place Taghazout Bay

Hotel Hyatt Place Taghazout Bay var det første hotellet som ble bygd i Taghazout Bay og det kommer alltid å være områdets golfhotell. Lekkert beliggende rett ved klubbhuset på klippehyllen med en forførende utsikt over Taghazout Bays strender.

Med sine 152 rom er Hyatt Place akkurat passe stort. Her finner du ro og stillhet, men det finnes også fasiliteter du behøver for en skjønn og avkoblende ferie. Bra restauranter og hyggelig bar, kul poolrestaurant for lunsj og døgnåpne caféer med enklere matretter, diverse snacks, drikke og annet du kan behøve. Perfekt for spontaninnkjøp av kaffe og sandwich eller andre forfriskninger å ta med ut på balkongen. Her finner du gym og spa med badstue, jacuzzi, hamam og diverse behandlinger. To bassenger, hvorav den ene er oppvarmet til cirka 25 grader året rundt.

Rommene er romslige, 35 kvadratmeter store og er moderne innredet med mørke detaljer og lyse tekstiler. De er utrustet med alt som forventes av et førsteklasses hotell. Naturligvis WiFi og TV med internasjonale kanaler. Minibaren står tom ved ankomst, men fylles opp med det du måtte ønske. Alle rom har balkong med utsikt mot havet, fjellet eller golfbanen. Solelskere anbefales å ta rom med havutsikt. Disse rommene har sol fra morgen til kveld og man ser utover den fantastiske stranden også det hyggelige bassengområdet.

Hotellet har en Eco-friendly policy, noe som gjennomsyrer deres virksomhet. Bak kulissene i form av maksimal gjenvinning og andre vel innarbeidede miljøtiltak. For gjestene merkes det blant annet på at en del av krydderet og grønnsakene som brukes dyrkes ikke langt i fra bassengområdet.

Hvis du vil se deg omkring kan du ta den kostnadsfrie transporten ned til stranden. Det finnes også transport inn til Agadir et par ganger per dag for de som vil utforske litt mer av det genuine Marokko.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
BeliggenhetRett ved klubbhuset på golfbanen.
Rom152. Alla rom med AC, safe, minibar, hårføner m.m.
FasiliteterUtendørsbasseng, spa, gym, restauranter, café, bar, m.m.
WiFiPå hotellet finnes trådløs tilknytning til internett uten ekstra kostnad.

Tazegzout Golf

Forespørsel

Din informasjon

loading Din forespørsel er mottatt. Vi undersøker mulighetene for denne reisen og sender vårt svar så snart som mulig via e-post. Forespørsel mislyktes å sende, prøv igjen senere eller ring oss i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.