Stellenbosch med Safari

Stellenbosch med safari

Golf, opplevelser og eksotiske dyr

Golfere forbinder vanligvis Sør-Afrika med golfbaner, men for mange er det også mye annet som også tiltrekker, og en viktig komponent er safari. Har du ikke vært på safari før, vil det selvsagt gi en ekstra dimensjon til opplevelsene du kommer hjem med fra en tur til Cape Town. Ønsker du å kombinere Cape Town med golf og safari må du rett og slett inngå kompromisser om du ikke kan tilbringe flere uker der. Vår komprimerte Sør-Afrika-pakke til Cape Town med safari inneholder litt av hvert. Reisen inneholder akkurat nok golf til at du får tid til å oppleve noe mer enn de fantastiske golfbanene, men ikke så mange turistattraksjoner at det ikke blir en golfreise. Fokuset ligger på at du skal kunne besøke noen få severdigheter og mer tid til å besøke vingårder, ulike restauranter og rusle rundt i sjarmerende Stellenbosh. Det skal være en golfreise, men også en ferie der man fort kan gire ned og nyte den vakre naturen og roen i vindistriktet like utenfor Cape Town. Reisen avsluttes med to netter på Inverdoorn, som er en Big Private Game Reserve, før hjemreise.

Fakta

GolfvertJa
Avstand Hotell-GolfStellenbosch GC 10,4 km, De Zalze GC 13 km, Devonvale GC 18,1 km
Avstand flyplass27 km til Spier Hotel
ArrangementKonkurranser, middagsarrangement, vinsmaking, utflukter til Table Mountain, Cape Town og safari.

Hva er inkludert i denne reisen?

Pris fra: 43 995,-

7 netter i dobbeltrom på Spier Wine Farm
2 netter i dobbeltrom på Inverdoorn Game Reserve
Frokostpensjon
Velkomst- og avskjedsmiddag
Helpensjon på safari
2 greenfee på De Zalze Golf Club
1 greenfee på Stellenbosch Golf Club
1 greenfee på Devonvale Golf Club
Transport t/r til golfbanene
Fly
Flyskatt
Transport av golfbag
Flyplasstransport
Vinsmaking
Heldagsutflukt til Cape Town inkl. guide og billett til taubanen i Table Mountain
Safari

Turistskatt
På mange av våre destinasjoner belaster lokale myndigheter en spesiell turistskatt ved hotellovernatting. Denne turistskatten betales til hotellet ved utsjekking. Les mer om turistskatter her.

Vær akkurat nå

weather-icon15.4℃

De Zalze Golf Club

De Zalze Golf Club ligger vakkert til ved siden av vingården med samme navn, De Zalze Winelands Golf Estate. Den er designet av den kjente sørafrikanske golfarkitekten Peter Matkovich, som har Arabella Golf og Pinnacle Point på CV-en. På De Zalze har Matkovich virkelig utnyttet den imponerende frodige naturen i vindistriktet med Blaauw Cliff River som renner gjennom golfbanen. Det er en fin parkbane hvor de mange vannhindringene er den største utfordringen. Hull 18 er en utfordring uavhengig av handicapnivå, og regnes som et av de bedre avslutningshullene i Sør-Afrika. Her gjelder det å holde tungen rett i munnen og unngå den lille bekken som snor seg gjennom fairwayen. Klarer du å slå deg på fairway, bør ballen helst plasseres slik at du ikke havner bak det store treet midt i fairwayen som ofte er i spill når du skal gjøre ditt innspill mot greenen. I tillegg til en hyggelig bane, er maten i klubbhuset en god gastronomisk opplevelse og noe utenom det vanlige. Her er det verdt å nyte et deilig måltid mens du nyter den imponerende utsikten fra terrassen.

Fakta

Antall hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par72, 6369 5937 5083
HCP-grense 54
Drivingrange Utslag från gress
Banedesign Peter Matkovich, 2000

Stellenbosch GC

Stellenbosch GC er Sør-Afrikas fjerde eldste bane og feiret 100 år i 2004. Opprinnelig hadde den kun 9 hull, men i dag er det en fullverdig 18 hulls mesterskapsbane.

Det er uklart hvem som var arkitekten bak de første 9 hullene, men det er ingen tvil om at det var Ken Elkin som i 1953 utvidet banen til 18 hull. Beliggenheten kunne ikke vært bedre under Helderberg-fjellene i hjertet av vinlandet like utenfor Stellenbosch. Den respektable alderen tatt i betraktning er det fortsatt en golfbane som kan matche kravene til elitespillere når det gjelder både vanskelighetsgrad og lengde. Dette kunne vi se da Stellenbosch GC var vertskap for South African Open i 1999 hvor David Frost vant på bare 5 under par. Noen hull er avgrenset av de mange vingårdene som området er kjent for, og utsikten er fantastisk. Det er godt vedlikeholdte fairwayer med interessante grøntområder ofte bevoktet av noen enorme bunkere. Det sier seg selv at det er en moden parkbane med tanke på at den er over hundre år gammel. Til tross for dette er det verdt å påpeke at fairwayene er innrammet av mange gamle og store majestetiske trær.

Fakta

Antall hull 18
Banekarakter 18
Banefakta Par 72 6388 6036 5486 5082
Drivingrange Ja, utslag fra gress
Banedesign Ken Elkins, 1953

Devonvale Golf and Wine Estate

Devonvale Golf and Wine Estate er også en av alle vingårdene som investerte i både overnatting og golf.

Denne golf og vin estaten skiller seg imidlertidig ut fra sine konkurrenter, da golfbanen faktisk ble bygget allerede på 1960-tallet, nesten 50 år før de første vinrankene ble høstet og de første flaskene ble tappet. Beliggenheten er ideell for både vin og golf, like utenfor Stellenbosch og sentralt i det vakre vindistriktet. Den originale layouten ble gjort av Ken Elkin som designet mange av de bedre kjente golfbanene rundt Cape Town. Det er blitt gjort flere designendringer på banen de siste 50 årene, hvor blant annet flere trær er fjernet for å få nettopp den gode panoramautsikten som du kan oppleve i dag. Det er en golfbane som spesielt har blitt utviklet mye de siste årene og har også vært vertskap for noen store konkurranser som SA Ladies Open og Sunshine Tour.

Det er flere hull som konkurrerer om å være golfbanens signaturhull og hull 17 er en av dem. Det er et kort par 5-hull på 425 yards fra herretee og 318 fra dametee. Hvis du er modig, kan du prøve å gå den korte linjen langs venstre side for å kutte av så mye av doglegen som mulig. Klarer du dette har du en god posisjon til å legge deg foran vannet og kanskje ta sjansen og gå for greenen, det er en ordentlig «risk and reward». Lykkes du har du mye å vinne, men du risikerer også en høy score hvis du mislykkes. Devonvales store demning midt i banen fungerer både som vannhinder og som garantist for vannforsyningen. Devonvale er derfor en bane som er grønnere enn mange av naboene selv på det varmeste.

Fakta

Antall hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72 5962 5571 4933
Drivingrange Ja
Banedesign Ken Elkin, 1960

The Spier Hotel and Wine Farm

Rundt Stellenbosch er det rundt 200 vingårder og de fleste er åpne for vinsmaking. Spier Wine Farm er en av flere vingårder som har tatt det et steg videre. De har også hotellovernatting, restaurantdrift og omfattende gårdssalg av vinene deres. Det er en fantastisk setting der den opprinnelige gården dateres tilbake til 1692 og er en staselig, klassisk hvitkalket bygning med storslåtte og skulpturelle gavlpartier. Spier er en etablert og anerkjent god vingård som ble kåret til en av «verdens 100 beste vingårder i 2021». De har også en av Sør-Afrikas største samtidskunstsamlinger og en rekke restauranter, så her får du vin, mat og kunst i fantastiske omgivelser. De har ikke egen golfbane, men det er et stort utvalg av anerkjente golfbaner i nærheten.

Hotellet er litt atskilt og er delt inn i seks ulike to-etasjes blokker hvor hver enhet har en gårdsplass med felles svømmebasseng. Det er mange forskjellige romkategorier og 22 av de totalt 80 rommene er Signature Rooms og det er der vi er innkvartert. Rommene er innredet i rolige nøytrale farger. Det er komfortable kingsize-senger og badene har både badekar og dusj. Det som gjør hvert rom litt unikt er at veggene er dekorert med kunst fra vingårdens store kunstsamling og at alle rom har peis. Det er et lite skrivebord og du har både klimaanlegg og takvifte. Ellers har rommene det meste du kan forvente av et overnattingssted av høy klasse.

Rommene ligger i andre etasje og går du bare ned en liten trapp har du direkte tilgang til bassenget og den frodige hagen. Her kan du sitte i skyggen på uteplassen og kanskje nyte vingårdens prisvinnende viner.

Fakta

Standardstarstarstarstar
BeliggenhetPå Spier Wine Farm, 16 minutter fra Stellenbosch
Rom80 rom. AC, peis, TV, hårføner, safe, minibar, te og kaffekoker
FasiliteterFlere utendørs bassengområder, spa, gym, to restauranter, café og vinsmaking
WiFiPå hotellet finnes det trådløs internett uten ekstra kostnad

Inverdoorn Private Game Reserve

Safari kjennes nesten som en selvfølge når man reiser til Sør-Afrika. Det er noe fredfullt, men allikevel spennende over hele oppholdet på en safaricamp, og du kan nesten føle den forventningsfulle stemningen og spenningen i gruppen når du drar på den første safarien, eller «Game Drive» som det heter i Sør-Afrika.

Når du ankommer Inverdoorn har du til å sjekke inn og spise lunsj før det er tid for ettermiddagssafari. Dyrene er generelt mest aktive tidlig på morgenen og sent på ettermiddagen, og det er naturligvis da vi drar på safari. Du vil ha tid til fire safariutflukter. Inverdoorn er et Big 5 Private Game Reserve, som betyr at du har muligheter for å se de fem mest unike og populære dyrene – elefant, bøffel, neshorn, løve og leopard. I motsetning til store deler av Krugerparken er Inverdoorn, som de fleste safarireservater, et inngjerdet viltreservat. Inverdoorn er et stort område på over 10 000 hektar, så du føler absolutt ikke at du vandrer rundt i en dyrehage. Hele idéen er at dyrene skal leve i sitt naturlige habitat på samme måte som om de var i total frihet. Det er viktig å innse at dette handler om ville dyr og de vises ikke på etterspørsel, så det er ingen garanti for at du vil se «The Big 5». Du kjører i ombygde åpne Range Rovers med plass til 10 personer som med 4-hjulsdrift kan navigere både på de gjørmete grusveiene og i ulent terreng. Du blir guidet av en erfaren Ranger som vi dele sin kunnskap om dyrene, deres atferd og naturen.

I motsetning til mange andre safarier hvor du bor i lodge og deler fellesområdet med andre, får du her i stedet et fantastisk hotellrom med egen terrasse på The Tankwa Chalets. Rommene ligger på rekke med egen inngang. De har et soverom med dobbeltseng, bad og en utendørs terrasse. Interiøret er i afrikansk stil med et tydelig safaripreg. Det er inkludert helpensjon, som betyr frokost, lunsj, middag og afternoon Tea. Drikke er ikke inkludert.

Fakta

BeliggenhetInne i Inverdoorn Private Game Reserve.
RomDobbeltrom med kaffe- og tekoker, safe, peis, minibar og klimaanlegg.
FasiliteterUtendørs bassengområder, bar og restaurant.
AvstandCape Town, 186 km
WiFiUte i villmarken er ikke forbindelsen så stabil. Det er godt nok til at du kan lese e-post og oppdatere deg på sosiale medier når du er i resepsjonsområdet.
Godt å viteVi anbefaler å tipse ranger som guidet deg rundt på safarien. Ta gjerne med egen kikkert. Det er kikkert i bilen, men ikke nok for alle. Bilen er åpen, så bruk både hette og solkrem.

Safari

Inverdoorn Safari ligger i et privat viltreservat som strekker seg over 10 000 hektar, og gir gjestene muligheten til å oppleve en ekte afrikansk villsafari. Reservatet er hjem for «The Big Five» – løver, elefanter, leoparder, neshorn og bøfler, i tillegg til mange andre dyre- og fuglearter. Å dra på en Game Drive er en opplevelse uten like. Freden og roen i kombinasjon med spenningen når du endelig ser de ville dyrene skaper minner som vil følge deg resten av livet.

I tillegg til safari, tilbyr også Inverdoorn Safari bevaringsprogrammer som gir gjestene muligheten til å lære om bevaring av ville dyr og delta i meningsfulle bevaringsinitiativer. Lodgen er opptatt av bærekraft og ansvarlig turisme, med fokus på bevaring, samfunnsutvikling og miljøopplæring.

Etter en uke fylt med golf og andre herlige opplevelser, er det på tide med safari-eventyret. Man ankommer Inverdoorn på morgenen og rekker både å sjekke inn, spise lunsj og bli kjent med omgivelsene før man drar ut på den første Game Driven på ettermiddagen. Dyrene er mest aktive om morgenen og ettermiddagen, noe som gjør at dag 2 innebærer to drives – en om morgenen og en på ettermiddagen. Mellom disse får man tid til lunsj og avslapning på lodgen. Siste dag blir det en drive om morgenen før det er på tide å reise. På dette tidspunktet er det mange inntrykk å fordøye, og hvis man er heldig, har man fylt opp kameraet med flotte bilder av dyr og natur, inkludert “The Big Five”.

Inverdoorn Private Game Reserve

Spier Winery

Forespørsel

Din informasjon

loading Din forespørsel er mottatt. Vi undersøker mulighetene for denne reisen og sender vårt svar så snart som mulig via e-post. Forespørsel mislyktes å sende, prøv igjen senere eller ring oss i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.