Sun City

Sun City

Afrikas svar på Las Vegas!

Sun City er Afrikas svar på Las Vegas, og da sikter vi naturligvis til muligheten for å spille på en av de 1704 gamblingautomatene som er å finne i byen, men luksuriøse Sun City har så mye mer enn bare casino å tilby. Byen er kanskje ikke akkurat det en forventer når en reiser til Afrika, men her har man virkelig anledningen til å nyte luksuslivet og man vil garantert sitte igjen med opplevelser for livet.

Utover de late dagene man kan tilbringe rundt de enorme bassengene til de luksuriøse hotellene, har den lille avsidesliggende byen noen mil nord for Johannesburg utallige andre aktiviteter å by på – noe for enhver smak. Men for oss golfere er kanskje de to fantastiske mesterskapsbanene; The Gary Players Country Club og The Lost City Golf Course det som lokker oss ned til sydspissen av Afrika for å finne sol og varme når den kalde vinteren brer seg over Norge.

Toppen av kransekaken, og kanskje det som gjør en golfreise til Sør-Afrika helt unik, er muligheten til å kombinere herlige golfrunder på morgenen med safari på ettermiddagen. I Pilanesberg National Park, som kun ligger en lang drive fra hotellet, kan man oppleve ‘The Big 5’ – elefant, løve, bøffel, neshorn og leopard på nært hold.

Fakta

Golfvert Ja
Golf Academy Nei
Avstand flyplass Johannesburg International Airport, 204 km
Avstand golfbane Gary Player Country Club, 150 m
Lost City Golf Course, 2 km
Nærmeste by Rustenburg, 54 km
Arrangement Turneringer, utflukter m.m.

Hva er inkludert i denne reisen?

Pris fra: 23 995,-

7 netter i dobbeltrom
frokostpensjon
velkomstmiddag og avsluttingsmiddag
3 greenfee på Gary Player Country Club
2 greenfee på Lost City Golf Club
del i golfbil er inkludert på Lost City Golf Club
safaritur i Pilanesberg Game Reserve
fly
flyskatt
transport av golfbag
flyplasstransfer
service av vår golfvert

Caddyavgifter
En caddy avgift betales for spill på både Gary Player Country Club og Lost City Golf Club. Caddies er obligatoriske. Avgiften for caddy er omkring ZAR 300 pluss tips.

Turistskatt
På mange av våre destinasjoner belaster lokale myndigheter en spesiell turistskatt ved hotellovernatting. Denne turistskatten betales til hotellet ved utsjekking. Les mer om turistskatter her.

Vær akkurat nå

weather-icon24.6℃

Gary Player Country Club

Dette er en av de mest kjente golfbanene i Sør-Afrika, kanskje fordi den er vert for Nedbank Championship som er en del av Europatouren og går av stabelen hvert år. Men banen er også blitt kåret til Sør-Afrikas beste golfbane opp til flere ganger, så det er absolutt flere grunner til at banen er kjent blant golfere i hele verden.

Golfbanen og klubbhuset ligger i gåavstand fra hotellet vi benytter; The Cascades Hotel. I det man entrer klubbhuset kjenner man den luksuriøse auraen til den elegante golfklubben. Siden det ikke er noen driving range i nærheten av klubbhuset kan det anbefales å varme opp med noe forfriskende fra baren, et bra måltid i restauranten eller en behandling i det luksuriøse spa.

Det er kanskje ikke en overraskelse, med tanke på navnet på anlegget, at banen er designet av den sørafrikanske golflegende – Gary Player. Dette i likhet med den andre banen i Sun City; The Lost City Golf Course. Men selv om banene har samme designer og tilnærmet lik geografisk beliggenhet er de veldig forskjellig fra hverandre. The Lost City kan karakteriseres som ørkenlinks, mens The Gary Player Country Club er en parkbane som går i vakker natur hvor alle hullene er rammet inn av nydelige akacietrær. Fra tee kan banen virke smal, men det er mer plass enn man tror og overraskende enkelt å finne ballen hvis man slår litt skjevt, spesielt med god hjelp fra din caddie.

Med sine nesten 7000 meter er banen er blant de lengste i Sør-Afrika, så det er viktig å velge riktig blant de mange utslagsstedene. For proffene er banen sett på som lang, men for middels- og høyhandicapgolferen er det først og fremst et godt strategisk spill som resulterer i en god score. Vi elsker banen, selv om den vil fremstå som utfordrende den første runden, men man vil allikevel nyte den avslappende atmosfæren i fantastisk natur og hvis man er heldig kan få oppleve det rike dyrelivet rundt banen.

Det er 18 gode golfhull på banen og egentlig ingen åpenbare signaturhull. Men vi vil gjerne trekke frem de tre siste hullene som virkelig gir en nervepirrende avslutning både for proffene, og for oss som spiller om lunsjen etter runden. På alle de tre siste hullene er det både vann og dype bunkere i spill. Hvis man kommer seg gjennom disse hullene på sitt handicap skal man se seg meget fornøyd. Det 18. hullet, langt par 4 med 90 graders dogleg venstre er mulig å nå på to for de langtslående, men man blir hardt straffet om man skulle havne i det store vannhindret som splitter fairway fra greenområdet. Et herlig avslutningshull på en fantastisk golfopplevelse!

Fakta

Antal hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72, 6535 5881 5004
Drivingrange Ja, utslett fra gress
Banedesign Gary Player

Lost City Golf Club

Allerede i det man ankommer parkeringen på The Lost City Golf Course blir man imponert over det spesielle klubbhuset som er designet med inspirasjon fra myten om Det tapte Atlantis. I samme stil som det kjente hotellet som ligger ved siden av, Palace of the Lost City, er byggverket en sann overflod av håndverksmessige detaljer og en opplevelse i seg selv.

Ved første øyekast kan det se ut som det er enkelt å finne igjen ballen hvis man slår litt skjevt fra tee, men det er ikke tilfelle og vi kan absolutt anbefale å ta med en av de lokale caddiene som gledelig holder deg med selskap og sparer deg for ballkostander i proshopen.
På det relativt overkommelige utslaget på hull 1 merker man at ballen gjerne flyr 10 % lengre enn hjemme. Man befinner seg ca. 1100 meter over havet og været er varmt og behagelig – så dette må legges inn i kalkulasjonene på alle typer slag.
Den første fairwayen er godt bevoktet av waste areas på alle kanter, noe som preger layouten på de første ni hullene. Golfbanen er skåret ut i et kupert terreng med utsikt over nasjonalparken og det fjellrike landskapet fra alle deler av banen. Det fleste av utslagsstedene er forhøyet, så husk å nyte den herlige utsikten ved flere anledninger.

Det store høydepunktet i løpet av runden er hull 13. Et par 3-hull med forhøyet utslagssted hvor man kan se greenen som er utformet som det afrikanske kontinent. Du vil heller ikke overse bunkerne og vannhindre som er hjem til nærmere 40 krokodiller som bevokter hullet. Du vil ikke være den første som velger å la ballen ligge igjen blant krokodillene om du skulle være litt uheldig med utslaget.

Fakta

Antal hull 18
Banekarakter Bitvis kupert ørkenbane
Banefakta Par 72, 6354 5959 5417
Drivingrange Ja, utslett fra gress
Banedesign Gary Player

The Cascades Hotel

Det 5-stjerners Cascades-hotellet, som er oppkalt etter fossen som renner gjennom byen er virkelig et sted du raskt finner roen. Det føles ut som man bor midt i en oase, med gåavstand til utallige aktiviteter for enhver smak.

I det man entrer hotellet kjennes det ut som man kommer til et skjult kongerike som ligger i et frodig vidunderland. Selve begynningen minner om et aztectempel, noe som passer bra i de tropiske omgivelsene. Fra lobbybaren, som strekker seg ut til verandaene hvor man helst nyter sine forfriskninger i det behagelige klimaet, har man oversikt over de store bassengene som man garantert kommer til å tilbringe noen timer ved i løpet av ferien.

Alle de 243 rommene har utsikt over den tropiske hagen og de glitrende bassengene. Hotellet har to veldig bra restauranter som virkelig kan anbefales; Peninsula Restaurant og Bocado. Sistnevnte serverer deilige retter fra Middelhavet og har en veldig bra atmosfære etter at mørket har lagt seg rundt bassengområdet. Peninsula Restaurant serverer delikatesser fra alle verdens hjørner og er også her man får servert frokosten alle dagene.

Det er ikke mulig å finne bedre beliggenhet for oss golfere i Sun City. Fra det Cascades har man gåavstand til golfbanen, og alle andre aktiviteter og restauranter i området.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Beliggenhet På resorten, nær alt
Rom 243 st, AC/Safetybox
Fasiliteter Pooler, SPA, Restauranger, Barer

Pilanesberg Game Reserve

Sun City

Gary Player Golf Course

The Lost City Golf Course

Forespørsel

Din informasjon

loading Din forespørsel er mottatt. Vi undersøker mulighetene for denne reisen og sender vårt svar så snart som mulig via e-post. Forespørsel mislyktes å sende, prøv igjen senere eller ring oss i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.