Long Stay på La Torre

La Torre

Long Stay med mye golf!

Det er lett å trives på klimasikre La Torre uavhengig om man blir en uke eller er her på Long Stay en hel måned. Med mulighet til spill på flere forskjellige golfbaner designet av Jack Nicklaus i nærområdet blir golfopplevelsen total!

La Torre er en del av et enormt prosjekt for å sette Murcia på det internasjonale golfkartet. Innenfor en radius på 2.5 mil så har man bygd ikke mindre enn seks golfbaner designet av golflegenden Jack Nicklaus. La Torre og de andre fem golfbanene åpnet i rask takt fra 2007 og fremover. Golfbanene skulle lokke soltørste turister til å tilbringe en uke på ett av hotellene eller å kjøpe feriebolig i tilslutning til en av golfbanene. Golfbanene skulle markedsføres som ”Jack Nicklaus Golf Trail”. Etter en ganske kraftig dipp i boligmarkedet og uenige eiere omfatter nå konstellasjonen La Torre, El Valle, Hacienda del Riquelme og Alhama en egen enhet. Banene har definitivt ikke blitt dårligere, men snarere godt seg til og blitt eldre med stil, og det gjelder også La Torre som feriested.

Det som karakteriserer hotellet er det store og hyggelige bassengområdet, det er også i området rundt hotellet man finner de fleste butikkene og restaurantene. Leilighetene og villaene ligger i gangavstand til sentrum. La Torre er langt ifra en stor by, men en passende ferieby med en golfbane rett utenfor døra og ytterligere et antall baner innen rimelig avstand. La Torre ble i første omgang bygd for det internasjonale turistmarkedet men den perfekte beliggenheten, bare 3 mil fra den sjarmerende regionhovedstaden Murcia og 2 mil til strendene langs kysten, har også lokket til seg en hel del fastboende. Byen Murcia med sitt gamle koselige sentrum med vakre kirker, flere koselige små torg med restauranter og tapasbarer, er vel verdt et besøk.

Fakta

Golfvert Ja
Golf Academy Nei
Avstand hotell-golf 0 - 40 km
Avstand flyplass Alicante Airport, 100 km
Arrangement Turneringer, utflukter mm.

Hva er inkludert i denne reisen?

Pris fra: 16 995,-

28 netter i leilighet
selvhusholdning
Long Stay (12 x La Torre, 2 x El Valle, 2 x Riquelme)
service av vår golfvert

Turistskatt
På mange av våre destinasjoner belaster lokale myndigheter en spesiell turistskatt ved hotellovernatting. Denne turistskatten betales til hotellet ved utsjekking. Les mer om turistskatter her.

Vær akkurat nå

weather-icon22.9℃

La Torre Golf Club

Long Stay-medlemskap

Alle Long Stay-gjester er midlertidige medlemmer av GNK Golf greenfee. Dette betyr at du kan spille på de fire Jack Nicklaus-banene, La Torre som ligger i området, og El Valle, Hacienda Riquelme og Alhama, som ligger innenfor en radius på et par mil. Som greenfee-medlem betaler du et gebyr direkte til klubben på 9 Euro per golfrunde. Alle tilgjengelige golftider kan bestilles 48 timer i forveien. Det er imidlertid ikke tillatt å bestille en og samme golfbane mer enn 3 ganger i uken.

La Torre er den golfbanen som ligger i tilslutning til hotellet og leilighetene. Det er en resortbane i amerikansk parkbanestil. Fairwayene er brede og følger det myke, bølgende landskapet. Det er en rekke strategisk plasserte bunkere og tre dammer som kommer i spill på flere av hullene. Det er den korteste av alle Jack Nicklaus-baner i området og er bare par 68. Den har bare to par 5-hull og hele seks par 3-hull på La Torre og den er kun 4981 meter fra gul tee og 3884 meter fra rød tee. La dere ikke lure av at banen er kort. Dette er definitivt ikke en 3-hulls bane eller en enklere pay and play variant. Det finns en hel del avrenningsområder rundt greenene så det gjelder å spille med presisjon ellers er det lett at man havner i en av bunkerne langs fairwayen eller rundt greenen. Det interessante med La Torre er at de virkelig har tatt hensyn til det er seks par 3-hull. Hullene er definitivt ikke nødløsninger men de er en vel gjennomtenkt miks av fantastisk fine korthull. Hull 9 er kanskje det hullet der nervene kan spille inn da man både skal håndtere et slag over vann og publikum fra hotellets bassengområde. Hull 17 er et par 3-hull på 153 meter som har de fleste hinder man kan tenke seg. Vann til høyre og out of bounds til venstre, to greenbunkere og en lynrask bølgende green. Hullet krever presisjon og er en utfordring uavhengig om man er elitespiller eller feriegolfer.

La Torre har vært vert for flere større turneringer, blant annet til Senior Professionals Championship of Spain. Det burde være bevis på at par 68 egentlig bare er et nummer og ikke et mål på hvor vanskelig eller bra en golfbane er. Jack Nicklaus har med La Torre skapt en interessant og morsom golfbane som ikke krever at man alltid slår driveren 250 meter.

Fakta

Antall hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 68, 5403 4981 4507 3884
Drivingrange Utslag fra gress og matte.
Banedesign Jack Nicklaus

Hacienda Riquelme Golf

Her har Nicklaus Design skapt en skikkelig mesterskapsbane fra backtee. Den er mer beskjeden fra  klubbtee men fortsatt en ordentlig utfordring. Det er ikke utslagene som er vanskelige siden fairwayene generelt er ganske brede og lette å treffe. Det er, som på alle Nicklausbaner, en hel del fairwaybunkere som man skal unngå og det gjelder å legge seg på riktig side for å få et så enkelt innspill som mulig. Det vanskeligste er de bølgende greenene som ofte er både opphøyde og med flere ulike platåer. Det holder med andre ord ikke bare å treffe green men man skal også være på riktig platå for å ha en rimelig birdiesjanse, ellers blir det fort en og annen treputt.

Det er fem større dammer som kommer i spill på nesten halvparten av hullene på Hacienda Riquelme. Tvillinghullene 9ern og 18ende ligger på hver sin side av det største vannet og begge aspirerer nok til å være signaturhull. Fra tee varierer hullene i vanskelighetsgrad avhengig av vind og om man har en naturlig draw eller fade. Ved innspill mot green er begge hullene like skremmende med både vann og bunkere i spill. Det er to heftige avslutningshull på respektive 9-hullsrunde. Hacienda Riquelme bør man spille strategisk og i blant innse sine begrensninger, og godta en og annen bogey for å slippe de større katastrofene. Det er ingen ulempe å ha en god putter om man vil ha en bra score. Det er en veldig naturskjønn golfbane der fairwayene er kantet med velplasserte krokete oliventrær og ranke palmer. Her har man vernet om den naturlige floraen og de fem dammene har bidratt til å skape et rikt fugleliv.

Banen ligger i stor grad på engene rundt den store gården Hacienda Riquelme, som nå for tiden huser klubbens shop og restaurant. Etter en herlig golfrunde kan man ta noe å drikke i den pampete haciendaen fra forrige århundreskiftet. Haciendaen var tidligere eid av familien Riquelme og her kan man føle historiens vingeslag.

Fakta

Antall hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72, 6356 5854 5552 5084
Drivingrange Utslag fra gress og matte.
Banedesign Jack Nicklaus

Alhama Signature Course

Alhama Signature Course er kronjuvelen på Nicklaus Golf Trail, som består av seks Jack Nicklaus-baner innenfor en radius på ca. 25 km. Jack Nicklaus anses å være verdens beste golfspiller gjennom tidene med sine 18 majortitler og over 70 seire på PGA-touren. Han er også den spilleren som har lykkes best i å forvalte sitt varemerke og skape en fremgangsrik designerkarriere. De golfbanene som er Signature courses har Jack selv vært høyst engasjert i utformingen av. Disse banene er om mulig enda bedre og Alhama er ikke noe unntak.

Det er ingen lett oppgave å spille Alhama men det er allikevel kanskje reisens høydepunkt. Den er lang fra backtee, har fem større vann som ofte er i spill, 116 bunkere som alle er velplasserte, brede og vakre kuperte fairways og lynraske greener – det er like bra som det høres ut. Det er mange potensielle signaturhull men sånn skal det være på en Nicklaus Signature Course. Hull 11 er et fint par 3-hull med vann hele veien til greenen, der vinden ofte er en avgjørende faktor. Hull 8 er ett av mange hull der man må tenke litt ekstra før man slår ut. Her belønnes man med ett bra slag og blir straffet med ett dårlig, som mange hull er dette en skikkelig utfordring.

Golfbanen er i overveiende grad amerikansk design men den smelter inn i det litt karrige spanske landskapet, og man har beholdt den naturlige floraen og faunaen som er typisk for regionen. Bli ikke overrasket om det dufter timian og rosmarin når du havner i ruffen. Rammen rundt banen er en del hvitkalkede hus men løfter man blikket litt så kan man se de vakre Sierra Espuña-fjellene i bakgrunnen.

 

Informasjon om Alhama Signature Course

I forbindelse med corona -pandemien ble Alhama Signature Course stengt, og det forventes å åpne igjen 2023. Det er foreløpig ikke helt klart når det åpner, og det er selvfølgelig vanskelig å si i hvilken tilstand det vil åpne igjen.

Fakta

Antall hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 71, 6884 6056 5741 5034
Drivingrange Utslag fra gress og matte.
Banedesign Jack Nicklaus

El Valle Golf Club

El Valle er kanskje den av alle Jack Nicklaus-banene i området som går mest i ett med naturen. Det er to dammer, noen mindre bakker og veldig mange bunkere som skaper hindringer på denne golfbanen i ”Arizona-style”. Designmessig har man forsøkt å ta i bruk ørkenlandskapet og hullene spilles ofte i nærheten av naturlige klippeavsatser og raviner. Det finns flere store vakre steinformasjoner og man har forsterket ørkenopplevelsen med en og annen kaktus. Flere av hullene grenser til hverandre og gjør at store deler av banen ikke har omkringliggende bygninger, hvilket også forsterker opplevelsen av den er avsidesliggende. Dette er ikke en lang bane men den har en hel del opphøyde greener og giftige bunkere. De gangene man ikke treffer green kreves det et stabilt nærspill og en stor porsjon av fantasi. Det kan være tryggere å putte enn å chippe hvis man ligger et stykke fra green. Det to dammene er virkelig i spill og separerer hullene 13 og 14. Dammene er også i spill på hullene 17 og 18, hvilket bidrar til en interessant avslutning på runden. Det er et antall fine vyer og det ørkenlignende landskapets sand- og okerfarger står i vakker kontrast til golfbanens grønne fairways og greener.

Fra klubbhusets terrasse har man utsikt over greenen på 18ende hull, og er et flott sted å sitte og filosofere over hvordan du skal mestre El Valle neste gang.

Fakta

Antall hull 18
Banekarakter Ørkenbane
Banefakta Par 71, 6355 5634 5379 4466
Drivingrange Utslag fra gress og matte.
Banedesign Jack Nicklaus

The Residence La Torre

The Residence La Torre har flere ulike leilighetstyper som alle ligger inne på området Alle leilighetene er pene og har en 4-stjerners standard, men det kan være variasjoner i planløsning og fargevalg når det gjelder møbler og annen innredning. Leilighetene er velutstyrte og består av to soverom, ett bad og kombinert kjøkken og oppholdsrom. I leilighetene er det fullt utstyrt kjøkken med komfyr, mikrobølgeovn, kjøleskap/fryser og vaskemaskin. Alle leilighetene har a/c, TV, wifi, og safe. Fri parkering finnes i tilslutning til leiligheten På La Torre så har leilighetene golf- eller hageutsikt og man har enten balkong eller terrasse.

La Torre Golf Resort er det man på spansk kaller en urbanizacion og kan nesten betraktes som en mindre by med et klassisk torg, eller piazza, som utgjør sentrum. Mye er bygd opp rundt golfbanen og det nærliggende DoubleTree Hilton hotellet. Det finnes en del mindre butikker og restauranter men også bassengområder, tennis- og padelbaner samt utendørsgym for de som vil være aktive også når man ikke spiller golf. Viktig for mange er selvsagt den relativt velassorterte matbutikken og nærheten både til Murcia og havet.

The Residence La Torre har flere ulike leilighetstyper som alle ligger inne på området. Alle leilighetene er pene og har en 4-stjerners standard, men det kan være variasjoner i planløsning og fargevalg når det gjelder møbler og annen innredning. Leilighetene er velutstyrte og består av to soverom, ett bad og kombinert kjøkken og oppholdsrom. På La Torre så har leilighetene golf- eller hageutsikt og man har enten balkong eller terrasse. En av La Torres store fordeler er at hotellets, golfbanens og restaurantenes gjester gjør at den oppleves levende og det blir litt mer liv sammenlignet med en del av de mer avsidesliggende golfanleggene, som ikke har kombinasjonen leiligheter og hotellrom. Den andre fordelen er selvsagt at du har fordelen med å spille flere fantastiske Jack Nicklaus-golfbaner.

Fakta

Standard starstarstarstar
Beliggenhet Ved La Torres golfbane
Leiligheter 60 stk. Alle leilighetene er fullt utstyrte med to soverom og kombinert kjøkken/oppholdsrom. Balkong/terrasse finnes.
Avstand Murcia 30 km
Avstand strand 25 km
Fasiliteter Tennis, basseng, padel, utendørsgym, restauranter og minimarked.

Forespørsel

Din informasjon

loading Din forespørsel er mottatt. Vi undersøker mulighetene for denne reisen og sender vårt svar så snart som mulig via e-post. Forespørsel mislyktes å sende, prøv igjen senere eller ring oss i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.