Mazagan vs. Parco de’ Medici

Veldig mange reiser på golfferie til Spania eller Portugal, men det finnes mange bra alternativer.

Peter Browall, VD for Golf Plaisir i Skandinavia, har Mazagan som en favoritt som han kommer tilbake til, gang etter gang. Vår markedssjef, Johan Kullenberg har sansen for sjarmerende Parco de’ Medici i Roma.

Hvilket reisemål passer deg best?


Mazagan, Marokko

Peter Browall – hcp 4,7

«Da jeg tiltrådde som ansvarlig for Golf Plaisir var Mazagan den første av Golf Plaisirs reisemål som jeg besøkte. Her kan man virkelig snakke om kjærlighet ved første blikk og jeg har vært tilbake her et par ganger siden den gang, både i jobbsammenheng og ved et tilfelle sammen med familien. Min sønn Gustaf og jeg er det nærmeste man kan komme golfgale og da vi spilte Gary Players fantastiske skapelse så kunne vi konstatere at banen var for spillere på alle nivåer uavhengig av hvor dyktig man er. Banens design, layout og beliggenhet gir en helt unik golfopplevelse. Min kone Kathrine spiller ikke golf, men hadde ikke noe problem med å få dagene til å gå med herlige lange spaserturer langs den enorme stranden eller ved å besøke det velrenommerte spaanlegget som ligger i tilknytning til banens klubbhus. Mitt siste besøk var i februar 2018 og jeg kunne med en gang registrere de to nyhetene som har, om mulig, gjort Mazagan enda bedre. Klubbhuset hadde tidligere en sportsbar/restaurant som var bra, men det er nå åpnet et nytt steakhouse-konsept som virkelig har løftet matopplevelsen og helhetsinntrykket til nye nivåer. Maten på Mazagan er i og for seg et eget kapitel fordi det finnes mange valgmuligheter og en enorm variasjon. Den veldig populære fisk- og skalldyrrestauranten Sel de Mar er absolutt verdt et besøk. Den andre nyheten var bare påbegynt når jeg var der og det er elbelysing av treningsområdet, så man kan trene til langt ut på kvelden og når mørket kommer. Mazagan er et komplett og unikt golfanlegg som garanterer en herlig golfferie. Atmosfæren, maten og golfen er virkelig toppklasse.»

Les mer om Mazagan


Parco de’ Medici, Italia

Johan Kullenberg – hcp 6,3

«Jeg vil ikke påstå at Parco de’ Medici er Romas beste golfbane. Men på den andre siden vil jeg si at golfbanen er ekstremt morsom og varierende å spille. Den har mange bra hull og noen ordentlig fine avslutningshull på begge de to 9-hullssløyfene. Det er dessuten veldig hyggelig å sitte på uteserveringen å skue ut over putting-greenen og deler av golfbanen. Her må man passe på at man ikke blir sittende hele ettermiddagen. Roma har mye å tilby som man ikke kan gå glipp av! Det er alltid vanskelig å sette fingeren på hva som gjør at man trives på en golfbane. Jeg tror det som tiltaler meg er den italienske atmosfæren og de velkledde medlemmene med sin avslappende holdning til golf. Uansett hva som gjør det, stortrives jeg virkelig på Parco de’ Medici.

Det finnes ytterligere en dimensjon på en reise til Parco de’ Medici og det er nærheten til Roma. Det tar maks 30 minutter med hotellets shuttlebuss til sentrum av Roma. Denne byen har virkelig alt. Selv om jeg allerede har besøkt mange av de selvsagte turistattraksjonene som Colosseum og St. Peters-kirken, så finnes det fortsatt severdigheter man kan utforske. Det jeg elsker mest med Roma er å tusle rundt i byen og kanskje stoppe på en koselig café for å nyte stemningen. Jeg elsker også alle former for italiensk mat, så det blir ikke mange kvelder på hotellet. For meg blir en golfreise til Parco de’ Medici faktisk to reiser i ett. Golfreise på formiddagen og storbyreise på ettermiddagen og kvelden – kan det bli bedre?»

Les mer om Parco de’ Medici