Vintergolf på Kanariøyene eller i De Forente Arabiske Emirater?

Hva er best, Kanariøyene eller De Forente Arabiske Emirater? Hvis man vil forlate snøen og mørket, spille golf og slappe av i solen, hvor skal man reise? Når 10 timers fly og tidsomstilling ikke kjennes lokkende finnes det i prinsipp bare to ordentlig bra alternativer – Kanariøyene eller De Forente Arabiske Emirater. Begge er paradis for en sulten golfer, men hvilket alternativ er best? Vi har stilt dem opp mot hverandre. Her er resultatet.

 

Kanariøyene De Forente Arabiske Emirater
Vær 0 1
Golfen 1 1
Hotell   0 1
Maten  1 0
Reisen 1 0
Annet 1 1
Pris   1 0
Totalt 5 4

 

Det ble en knapp seier til Kanariøyene. Men om været og kvaliteten på golfbanen og anlegget står høyst opp på ønskelisten så blir De Forente Arabiske Emirater vinneren.

 

Været

Vil man være sikker på varme og sol har De Forente Arabiske Emirater en liten fordel mot Kanariøyene. Visst regner og blåser det også i De Forente Arabiske Emirater, men statistisk sett litt mindre enn på Kanariøyene. Med oppvarmet basseng går det naturligvis utmerket å både på begge plassene, men vil man ta en dykkert i havet så holder den Persiske bukten mer behagelig badetemperatur enn Atlanterhavet. Vi gir derfor det her poenget til De Forente Arabiske Emirater.

(Gjennomsnitt Des-Feb) Kanariøyene De Forente Arabiske Emirater
Dagstemperatur 20 grader 24 grader
Regnfrie døgn per måned 29 dager 29 dager
Soltimer per dag 8,5 timme 9,5 timme
Regn i perioden 16 mm 14 mm
Badetemperatur 20 grader 24 grader

 

Golfen

Skal man være helt ærlig er det få områder i verden som slår De Forente Arabiske Emirater når det gjelder kvaliteten på golfbanene. Westin Abu Dhabi, hvor Europatouren har blitt spilt mange ganger, eller Jack Nicklaus sin nydesignede bane Al Zorah, gjør noe så golfen går til De Forente Arabiske Emirater. Kanariøyene er definitivt ikke dårlig og 1000-talls skandinaver spiller den populære og vakre Meloneras golfbanen hvert år. Faktumet er at det finnes flere golfbaner på Kanariøyene enn i De Forente Arabiske Emirater, så det er et klart pluss når det gjelder variasjonen. Poenget for høyest kvalitet går til De Forente Arabiske Emirater, men Kanariøyene må også få et poeng for variasjon og den vakre utsikten.

 

Overnatting

Det er forskjell på 5-stjernes og 5-stjerners, men bra hotell er alltid bra hotell uansett om det ligger på Gran Canaria eller i Dubai. De beste hotellene på Kanariøyene er minst like bra som i De Forente Arabiske Emirater, men i De Forente Arabiske Emirater er samtlige hotell av samme klasse som de beste på Kanariøyene. Høy kvalitet på så å si alle hotellene gjør at poenget går til De Forente Arabiske Emirater.

 

Maten

Maten i De Forente Arabiske Emirater er virkelig internasjonal og man kan få alt fra italiensk til sushi på bufféen. Det er mat i overflod, men det er det også på Kanariøyene selv om man der anvender mer lokale produkter og mer tradisjonell europeisk matkultur. Den store forskjellen oppstår egentlig først når man vil spise utenfor hotellet. Da er både prisbildet og variasjonen større på Kanariøyene. Seieren går derfor til Kanariøyene for en større bredde og bedre prisbilde. Hvis man derimot ikke bryr seg om hva det koster så tilbyr De Forente Arabiske Emirater noen av de fineste og dyreste restaurantene i verden.

 

Reisen 

Reisen til Kanariøyene er noe kortere enn til De Forente Arabiske Emirater, men bare ca. 1 time. Fly til Kanariøyene tar ca. 5 timer og 45 minutter og det tar ca. 6 timer og 50 minutter til De Forente Arabiske Emirater. Så en liten fordel for Kanariøyene.

Til Dubai flyr vi direkte fra Oslo med store moderne fly, så komfortabelt som det kan bli og med all underholdning man kan ønske seg. Til Kanariøyene har vi den store fordelen av å kunne tilby direktefly fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Kanariøyene har derfor stor fordel for de som ikke bor i Oslo-området.

Konklusjonen blir en seier til Kanariøyene med både kortere flytid og flere avreisesteder.

 

Annet

For Kanariøyene og De Forente Arabiske Emirater er turismen veldig viktig. Det innebærer at på begge disse destinasjonene finnes et stort tilbud av aktiviteter og severdigheter.

Kanariøyene er vulkanøyer. På Teneriffe finnes vulkanen Teide med snø på toppen, på Lanzarote finnes lavasand i bunkerne og Gran Canaria har både vulkan og sandørken. Atlanterhavet gir dessuten muligheter til både delfinsafari og mange vannsportaktiviteter.

De Forente Arabiske Emirater er mer eksotisk enn Kanariøyene. Her kan man blande en ørkensafari på kamel med en shoppingtur i noen av verdens høyeste og mest luksuriøse bygninger. Der ørkenen møter den Persiske bukten finnes fantastiske sandstrender og et rikt tilbud av aktiviteter både på og under vann.

Reiser du med Golf Plaisir bor du alltid på 4-5 stjerners hotell som har basseng, spa, tennisbaner og mange andre aktiviter. Sammenlignbart er både Kanariøyene og De Forente Arabiske Emirater utmerket både for de som bare vil slappe av etter dagens golfrunde og de som vil få nye, eksotiske inntrykk og opplevelser. Her blir det uavgjort.

 

Pris

Både Kanariøyene og De Forente Arabiske Emirater tilbyr reiser med halvpensjon og heldagsgreenfees på 4-5 stjerners hotell til en veldig god pris. På Kanariøyene går det til og med å komme under 10 000 kr, hvorpå den laveste prisen til De Forente Arabiske Emirater ligger på 12 495 kr. Skal man unne seg en uke golf i solen på vinteren så kanskje ikke prisen alltid er så avgjørende, men da Kanariøyene tross alt har laveste pris går poenget til dem.

 

Våre reisemål i De Forente Arabiske Emirater

Abu Dhabi, Al Ain

Abu Dhabi, Westin Abu Dhabi

Ajman, Al Zorah

Ras al-Khaimah, Al Hamra

 

Våre reisemål på Kanariøyene

Gran Canaria, Meloneras

Fuerteventura, Caleta de Fuste

Fuerteventura, Playitas

Lanzarote, Puerto del Carmen

Tenerife, Buenavista

Tenerife, Golf del Sur

Tenerife, Sandos San Blas