Golf i Hellas

Hellas er synonymt med sol og bad i den øde greske skjærgården. Golfen har vært et uutviklet kapitel frem til da Costa Navarino åpnet sine to superbaner utenfor Kalamata.

De fem øvrige greske golfbanene er sprett utover på Korfu, Rhodos, Kreta, Aten og Thessaloniki. Kvaliteten er og har alltid vært skiftende. Kreta har en bane som skulle kunne konkurrere med Costa Navarino, men de øvrige banene holder ikke internasjonal standard. Glyfada utenfor Athen ligger rett ved siden av Athens gamle flyplass, og så nær at det er advarselsskilt for jetstrålene fra de nærgående jetflyene. Rhodos har hatt problemer med vanning da store deler av året er ekstremt tørt. Korfus bane har noen bra hull men er ikke noe man skriver hjem om. Det er derfor ekstra gledelig at det er to anlegg som holder internasjonal standard der Costa navarino er et riktig superanlegg med sine to baner designet av Bernhard Langer og Robert Trent Jones Jr. Vi nordmenn har gjennom årene valfartet til Hellas for å nyte klimaet, solen, maten og den trivelige atmosfæren. Nå finnes det også anledning å valfarte for å nyte av golfen også.

Hellas

Kalamata

Kalamata området er ikke bare kjent for sine oliver, her ligger også en av de absolutt beste golfresortene som finnes i Europa, Costa Navarino. Her finner du også glitrende bademuligheter, grønne olivenlunder, koselig byer og ikke minst den gode maten.