Golf i Tunisia

Tunisia har litt over 11 millioner innbyggere på et område som er omtrent halvparten av Sveriges. De fleste av de som bor der, samt golfbanene, ligger langs kystene hvor det er fruktbart og grønt. Det er en stor forskjell hvis man sammenligner den nordlige delen og kystområdene, hvor det ofte er grønt og frodig, med den sørlige delen hvor Saharaørkenen strekker seg ut.

Tunisia har en lang historie, og fønikerne grunnla Kartago for over 3000 år siden. Denne byen, som den romerske senatoren Cato så på som en trussel og ønsket å ødelegge. Han avsluttet alltid sine taler i senatet med «For øvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges». Romerriket klarte også å ødelegge Kartago, og man kan se restene litt utenfor Tunis. Det er ikke bare romere som har herjet i Tunisia gjennom historien, men også arabere og tyrkere har gjort krav på Tunisia. Etter å ha vært en fransk koloni i 75 år, ble Tunisia selvstendig i 1956.

Tunisia har også en lang golfhistorie. Carthage Golf, en av de eldste golfbanene på den afrikanske kontinentet, åpnet allerede i 1927. På begynnelsen av 1990-tallet kom den store golfbølgen, og flere moderne golfbaner åpnet i landet, designet av arkitekten Ron Fream. I dag finnes det 10 golfklubber i Tunisia, hvorav seks av dem er designet av Fream. Disse banene holder høy internasjonal standard og er et populært reisemål for golfentusiaster.

Selv om golf har blitt en viktig del av turismen i Tunisia, er det så mye mer å oppleve i landet. Tunisia er kjent for sin rike historie, sine middelalderske byer, vakre strender, god mat og gjestfrihet. Besøkende kan utforske antikke ruiner, vakre moskeer og basarer fylt med håndverk og suvenirer. Tunisia har også mange naturskjønne skatter å oppdage, som Saharaørkenen og fjellandsbyene i Atlasfjellene.

Selv om mange golfprosjekter på tegnebordet har stoppet opp etter jasminrevolusjonen og pandemien, fortsetter Tunisia å være et reisemål med stor potensial for turisme og golfentusiaster. Landet tilbyr noe for alle og er et sted å oppdage og utforske.

Våre destinasjoner i Tunisia

Tunisia

Hammamet

Hammamet, som ligger 60 km sør for Tunis, er først og fremst kjent som et badeferiested med fine sandstrender. Byen har rundt 80 000 innbyggere, og her er turisme den største næringen. Hammamet er generelt velstående og regnes som en av de rikeste regionene i Tunisia. Derfor finnes det et stort antall restauranter og hoteller som preger byen, og selvfølgelig også fantastiske golfbaner.