Golf i Italia

Italia er landet som har alt - nydelige strender, god mat og interessante severdigheter. Du finner også alt fra alpetopper til bølgende åser i Toscana, fra kanaler i Venezia og fine sandstrender langs den vakre Adriaterhavskysten. Ikke rart mange har forelsket seg i Italia! Men i tillegg til den rike historien og uforglemmelige gastronomiske opplevelser byr Italia på fantastiske golfbaner.

Som golfnasjon er Italia et ganske ungt land og de har få golfere, noe vi synes er bra for da har vi banene nesten for oss selv. Hver regions kulturelle og gastronomiske tradisjoner gjør landet til et av de mest interessante reisemål i Europa. Golfen i Italia skiller seg vesentlig ut fra Spania og Portugal da mesteparten er medlemsklubber og ikke kommersielle golfresorter for turister. Med nærmere 250 golfbaner så blir dette mer tydelig da mesteparten av golfbanene ligger i et belte fra Roma og nordover. Det er også i Roma og nord i Italia der all industri og penger finnes. Det er bare et 10-talls golfbaner sør om Roma om man ser bort fra Sicilia og Sardinia.

Golfreiser til Italia har i de seneste årene begynt å poppe opp på netthinnen til de norske golfentusiastene. Landet har igjennom mange år tiltrukket seg norske turister, når det gjelder helgeturer til Roma, sommerferie ved Gardasjøen eller vinteren i skjønne Toscana.

Selv om man finner bra golfbaner i store deler av Italia er fortsatt de beste golfbanene sentralisert rundt hovedstaden. Allerede i 2020 skal Italia, Roma og Marco Simone Golf and Country Club være vert for Ryder Cup. I tillegg til Marco Simone Golf kan vi absolutt anbefale et besøk til Parco de’ Medici, som kun ligger ca. 20 minutter fra sentrum av Roma.

Golf i Italia

Det er i Roma og den nordlige delen av Italia hvor vi har valgt vår golf destinasjon. Parco de Medici ligger bare noen kilometer unna Roma den italienske hovedstad. Hver regions kulturelle og gastronomiske tradisjoner gjør landet til et av de mest interessante reisemål i Europa.

 

Italia

Roma

Den evige stad Roma har det meste; historiske monumenter og bygninger, trattorior, piazzor, et myldrende folkeliv og utmerkede restauranter – og så et antall riktig bra golfbaner nær sentrum. Hit skal du reise om du vil spille bra golf og få det beste av både mat og kultur.