Golf i Thailand

Kongeriket Thailand er virkelig et tropisk paradis for oss nordeuropeere, med sine mange eksotiske øyer som pryder den vakre Thai-øygruppen. Når det kommer til golf, har Thailand en lang historie innen sporten. Den første golfbanen, Royal Hua Hin GC, åpnet allerede i 1924, men det er først i de senere årene at interessen for golf har eksplodert. I dag huser Thailand rundt 250 golfbaner, mange av dem kommersielle og rettet mot greenfee-spillende besøkende.

Mange utlendinger har valgt å pensjonere seg i Thailand for å kunne nyte det behagelige klimaet og de fantastiske golfbanene. Den økte antallet golfbaner har også økt interessen for sporten blant thailendere, og det er stadig vanligere at thailandske golfspillere deltar i ulike turneringer. Ariya Jutanugarn ble den første thailenderen som vant en major da hun seiret i British Open, mens Thongchai Jaidee, sponset av Black Mountain, har vunnet flere ganger i ulike herreekonkurranser.

Hovedstaden Bangkok, en pulserende by med nærmere 15 millioner innbyggere i storbyområdet, utgjør kjernen i landets golfs scene. De fleste golfbanene ligger langs kysten og i populære turiststeder som Hua Hin, Pattaya og Phuket. Selv på øyene som Krabi og Koh Samui finnes det golfbaner. I den nordlige delen av Thailand rundt Chiang Mai finner man også 15 golfbaner, og flere nærliggende regioner har sitt eget tilbud av golfmuligheter. Golfen har raskt blitt en sentral attraksjon for å tiltrekke turister og eiendomskjøpere til Thailand.

Thailand

Hua Hin

Hua Hin, som ligger 23 mil från Bangkoks internasjonale flyplass, er en kystby med rundt 70 000 innbyggere og anses som en av de mer kjente turiststedene i Thailand. Byen er også kjent for å være stedet der det thailandske kongehuset har sitt sommerresidens siden 1920-tallet, noe som utgjorde startpunktet for Hua Hins utvikling som et populært badested. Mange thailendere velger å tilbringe helgen i Hua Hin for avslapning, mat og underholdning på grunn av nærheten til Bangkok.