Golf i Cape Town

De fleste som drar til Sør-Afrika besøker vanligvis Cape Town eller Western Cape, og da som oftest det velkjente vindistriktet Stellenbosch. Det er rundt 40 golfbaner i området rundt Cape Town. Du finner blant annet Sør-Afrikas eldste golfklubb, Royal Cape, som åpnet allerede i 1885.

De best rangerte golfbanene rundt Cape Town er Arabella Golf Club og Pearl Valley Golf Club, som begge er blant de beste i Sør-Afrika. Generelt kan man si at Sør-Afrikas absolutt beste golfbaner ikke finnes i Cape Town, men området er kjent for at golfbanene holder et veldig høyt nivå både når det gjelder layout og kvalitet. Det er også et område med vakker natur som du kan hvile øyne på når du spiller golf.

De fleste som reiser til Cape Town drar av fler grunner enn bare å spille golf. Det er mange attraksjoner og det er veldig populært å gå rundt i vindistriktet Stellenbosch. Her finner du ikke mindre enn 200 vingårder og flere av de tilbyr vinsmaking. Flere av vingårdene har tappet vin helt siden slutten av 1600-tallet og atmosfæren i seg selv er grunn nok til å ta turen.

Table Mountain, Kapp det gode håp og Robben Island er naturligvis blant de mest populære severdighetene i nærheten av Cape Town. Tar du taubanen opp til Table Mountain har du en fantastisk utsikt over hele Cape Town og False Bay.

Kapp det gode håp blir noen ganger forvekslet med det sørligste punktet i Afrika og punktet der Atlanterhavet blir til det indiske hav. Men det riktige punktet for dette finner du omtrent 15 mil sørøst for Cape Town, ved Agulhas. For datidens sjømenn var imidlertid rundingen av Kapp det gode håp en viktig milepæl. Det var her de endret kurs for videre seiling, og det er nok derfor den er så kjent. Her er det også en fantastisk utsikt og hele naturreservatet er en opplevelse i seg selv.

Fengselsøya, Robben Island, er som Alcatraz ute på havet. Det var her Mandela tilbrakte 18 år av sitt liv. Fengselsøya er nå et museum og det går båter flere ganger om dagen når været tillater det. Cape Town, som er Sør-Afrikas nest største by, er naturligvis verdt et besøk. Det samme er alle strendene langs kysten og False Bay. For de fleste er Cape Town en drømmereise, men også et reisemål flere velger å reise tilbake til. Det er alltid mer å utforske og oppdage.

Safari er også noe man forbinder med Sør-Afrika. De nærmeste Big 5 Game Resorts ligger omtrent to og en halv timer øst for Cape Town.

Våre golfreiser til Cape Town