Vivero golf

Det beste av Kapp Verde

Viveiro Golf er den første og eneste gressgolfbanen på Kapp Verde, som ligger på øya Sal. Hvis det hadde vært ubegrenset ferskvann på Kapp Verde, ville det vært betydelig flere golfbaner, akkurat som på Kanariøyene og Mallorca, for å tiltrekke seg flere turister. Å bygge og drive Viveiro Golf har absolutt vært en utfordring med de mildt sagt tøffe forholdene, noe som har resultert i en imponerende golfbane i det som kalles Arizonas ørkenstil, hvor fairwayene er omkranset av ødemarksområder.

Kapp Verde består av ti hovedøyer, hvorav ni er bebodde. Sal, som har den største internasjonale flyplassen, tar imot flertallet av turister som besøker øygruppen årlig. Øygruppen ligger midt i Atlanterhavet, omtrent tre timer sør for Kanariøyene, utenfor den afrikanske kysten. Turister tiltrekkes hit hovedsakelig av det jevne, varme klimaet med 360 soldager per år og de vakre sandstrendene.

Sal er en liten øy, ca 30 km lang og 12 km bred, noe som betyr at avstandene er korte. Fra golfklubben er det bare noen få minutter til den sjarmerende kystbyen Santa Maria. På dagtid kan Santa Maria virke søvnig, men om kvelden blir den lille byen levende, med både lokalbefolkningen og turister som rusler langs hovedgaten. Her er det et relativt stort utvalg av gode restauranter som serverer nasjonalretten Cachupa, som er en solid suppe. Sandstrendene er vakre, men selv den røffe naturen har sin egen skjønnhet.

Da portugiserne oppdaget øyene i 1456, var de ubebodde. I dag er befolkningen en blanding av europeiske etterkommere og afrikanske slaver, noe som gir et mer europeisk enn afrikansk preg. Her gjør du det bra på engelsk, enda bedre på portugisisk og best på kreolsk.

Kapp Verde ligger nær ekvator, noe som gjør at temperaturforskjellene er små. Temperaturen faller sjelden under 20 grader og overstiger sjelden 30 grader. En konstant bris fra havet er behagelig midt på dagen når det er på det varmeste og tiltrekker seg mange surfere. Vinden er en konstant faktor å ta hensyn til, selv på golfbanen.

Fakta

Golfvert Ja
Baner i nærområdet 9 hull (sandbane på øya Sao Vicente)
Avstand flyplass 17-18 km avhengig av hotell
Nærmeste by Santa Anna, 100 meter til 3 km avhengig av hotellet
Arrangement Konkurranser, utflukter etc.

Hva er inkludert i denne reisen?

Pris fra: 0,-

7 netter i dobbeltrom på hotell
Leiligheter: frokostbord eller alt inkludert
Hotellet: 7 frokoster og 6 middager
5 greenfee inkludert transport til/fra golfbane og hotell.
fly
flyskatt
transport av golfbag
flyplasstransport
service av golfverten vår

Valuta
Den lokale valutaen, Kapp Verde-escudoer, kan ikke brukes utenfor Kapp Verde. Bytt derfor ikke for mange escudoer. Siden det er svært få minibanker, bør du ta med euro i kontanter. Euro er generelt akseptert i de store turiststedene.

Flyplassavgift
Kapp Verde krever en flyplassskatt som er inkludert i reisens pris. Det du trenger å gjøre er å fylle ut et nettskjema med innreisedetaljer, inkludert alle passasjerers navn, fødselsdato, passnummer, nasjonalitet og passets utløpsdato senest 7 dager før avreise.

Turistskatt
På mange av våre destinasjoner krever lokale myndigheter en spesiell turistskatt for hotellopphold. Denne turistskatten legges til hotellregningen og betales ved utsjekking fra hotellet. Les mer om turistskatter her.

Vær akkurat nå

weather-icon28.3℃

Viveiro Golf

Til tross for flere rykter om ulike golfprosjekter på Kapp Verde, var det først i 2024 at Viveiro Golf innviet sin 18-hullsbane. Golfbanen drives og eies av en italiensk familie som forelsket seg i Kapp Verde og har vært aktiv på øya siden tidlig på 80-tallet. Men hvordan kan du lage en golfbane på en øy som mangler ferskvann?

Det er en vakker og spennende bane som skiller seg markant fra banene vi har i Norden. At et prosjekt som først virket umulig har blitt en realitet er en imponerende bragd.

Når du står på tee og ser ut over åpningshullet, ser det ut som om du har rullet ut grønt gress rett i den røffe naturen og spillefeltet er som grønne øyer. Tee er en øy og du slår ballen til fairway-øya, da kan det være et «waste area» rett foran øygreenen. Det er utrolig deilig og spektakulært. Grensen mellom gress og «avfallsområde» er sylskarp. Det er ingen ruff så det er raskt å spille og du finner ballen din. De fleste hull har en lignende struktur med grønne øyer for å minimere områdene som må vannes.

Fra tee på hull 3 kan man se havet på begge sider av golfbanen, og her tar vinden seg litt ekstra. Vinden er en konstant faktor å ta hensyn til, men den bidrar også til at temperaturen alltid er behagelig – verken for kald eller for varm. Grøntområdene er gjennomgående veldig fine og ser ut som grønne øyer omgitt av den ofte rødlige sanden utenfor spillefeltet.

Det er en større demning som gir ytterligere dimensjon til det noe unike fargevalget med grønt gress og rød jord, hvit sand og svart lavagrus. Hull 4 er et fint dogleg hvor du blir tvunget til å slå over demningen på andre skudd og også på neste par 3, demningen er i spill og du må flørte litt med bunkerne på høyre side for å unngå skråningen ned mot vannet på venstre side.

De første ni hullene har vært i spill siden 2022 og den siste 9-hulls løkken åpnet i 2024, noe som gjør det hele til en komplett golfbane. Det er en litt annen karakter på de siste hullene med flere strategisk plasserte fairwaybunkere og totalt sett bredere fairways og økte greenområder. Det gir en mer tradisjonell golfbane, selv om du fortsatt har de skarpe kontrastene mellom fairway og ødemark. Det er også på de siste ni hullene man når nesten helt til sjøen. Hull 12 ønsker definitivt å være banens signaturhull, vakkert anlagt med en fairway innrammet av palmetrær og en green med havet som et endeløst bakteppe. Det påfølgende par 3-hullet går langs sjøen og er også eksepsjonelt vakkert. Viveiro golf er allerede en god golfbane, men den vil bare bli bedre og bedre etter hvert som den vokser.

Eierfamilien har også øyas eneste barnehage og botaniske hage, noe som både er praktisk men kanskje også en forutsetning for å kunne drive golfbane på Kapp Verde. De har plantet nærmere 10.000 palmer som vil ramme banen enda mer når de når full lengde. Ballen ligger perfekt på fairwayene, greenområdene er fine og greenene er generelt store og lett bølgende.

Det er et par ting som virkelig skiller Viveiro Golf fra mange andre golfbaner. Golfbanen mangler ruff og går du av fairway er du ute i avfallsområdet som du garantert ender opp i noen få ganger per runde. Avfallsområdene består av ulike typer overflater, og det er egentlig ikke noe problem å slå fra den røde jorden eller sanden, men det føles mindre behagelig å slå fra områder med liten grus eller lavasand, som kan skade køllene. På Island har alle en lavastokk i sekken til dette formålet. Her har de løst det ved å gi alle en liten matte å slå fra, som de som brukes på mange baner i Skottland i vinterhalvåret. Matten har en viss røff karakter, så du blir straffet litt når du er utenfor spillefeltet, men unngår risikoen for å skrape opp utstyret ditt. Tees består av kunstgress dekket med et tynt lag med sand.

Øvingsområdene er gode med puttinggreen og baneområde i tilknytning til klubbhuset. Rekkevidden er rundt 300 meter lang, men her har de ikke investert i noen gressflater, så de treffer en grusbane. Klubbhuset er for tiden provisorisk og består av noen få brakker – enkelt, men sjarmerende og afrikansk.

Fremtidsplanene er ambisiøse. De har allerede begynt å planlegge ni hull til samt et nytt klubbhus og et hotell i direkte tilknytning til golfbanen. Dette er ikke et lite hobbyprosjekt, selv om drivkraften er far Gianninis lidenskap for golf. Da han kom hit for over 40 år siden, var det for å bygge og drive hotell på øya, og han har spilt en viktig rolle i Kapp Verdes utvikling som turistdestinasjon. Viveiro Golf er enda et steg i denne utviklingen.

Fakta

Banekarakter Ørkenbane/Arizona-stil
Banefakta Par 72 6005 5411 4588
Drivingrange Ja, utslag fra teppe
Baner i nærområdet 1
Hcp-grense 54
Banedesign Fulvio Bani

Melia Dunas Beach Hotel

Dette er et klassisk all-inclusive-hotell rett ved stranden, med en innbydende og frodig atmosfære. Hotellet har flere bassengområder og et lite restauranttorg i området. Det er fem restauranter og en rekke barer. All-inclusive-pakken inkluderer alltid middag på bufférestauranten Mosaico, men du kan også bestille bord tre ganger i løpet av en ukes opphold på de ulike à la carte-restaurantene. Det finnes også flere barer hvor lokalt brennevin, husets vin, øl og brus er inkludert.

Rommene er cirka 40 kvadratmeter store og innredet i lyse farger med mørkbeisede tredetaljer. Hvert rom har en balkong eller terrasse og er utstyrt med klimaanlegg. safe, vannkoker, hårføner og TV med satellittkanaler.

Hotellet ligger på Algodoeiro-stranden, kun 3 km fra byen Santa Maria, som tilbyr et godt utvalg av restauranter. Ønsker du å unne deg noe ekstra kan du besøke hotellets spa, som drives av YHI, for en deilig massasje eller behandling.

Hotellet strekker seg over en lang smal tomt, og fra inngang og resepsjon er det relativt langt ned til sjøen. Langs stranden er det ytterligere hoteller og en liten promenade. En stor bar, Bikini Bar, er bygget ut i havet, og det er også en reggaebar som ikke er en del av all-inclusive-konseptet. Stranden har finkornet sand, men det er steiner og svaberg i vannet. Det er viktig å merke seg at det blir dypt ganske raskt og at selv om stranden er relativt skjermet, kan det være store bølger når det blåser.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Antall rom 313
Bygget 2014
Fasiliteter 5 restauranter flere barer og bassengområde, tennis, treningsstudio og spa
Avstand golfbane 1 km

Hotel Odjo d'Agua

Odjo d'Agua er et av de eldste hotellene på Sal og ligger rett ved stranden i Santa Maria. Dette sjarmerende hotellet tilbyr et personlig rustikk preg og er dekorert med kunst og gamle fotografier som skildrer øyas historie. Restauranten, som er hjertet av hotellet, har en uteservering rett ved strandkanten, hvor folk gjerne oppholder seg lenge.

Hotellet består av flere forskjellige bygninger, som kan oppleves som litt rotete, men dette bidrar til den unike sjarmen. Rommene, som er cirka 20 kvadratmeter store, er individuelt innredet og varierer i stil, kunst og design. Standarden er enkel, og mens badene er friske, er de relativt små sammenlignet med moderne hoteller. Alle rommene har balkong og klimaanlegg, selv om noen balkonger har loftpassasjer der andre gjester kan passere.

Selv om hotellet ikke har treningsstudio, tilbyr de spabehandlinger og har levende musikk noen kvelder i uken. Hotellet har to bassenger, hvorav det ene strekker seg som en brygge ut i havet. Beliggenheten er ideell, med bare noen få meter til både stranden og sentrum av Santa Maria.

Selv om hotellets restaurant er av høy kvalitet, er kun frokost inkludert, da det er mange restauranter i nærheten. På Sal er avstandene korte, og selv om du bor direkte på stranden i Santa Maria, er det kun 3 km til golfbanen. Stranden er 8 km lang og regnes som en av de vakreste på øya. Selv om sanden strekker seg så langt øyet kan se, er det noen flate småstein i vannet. Vannet blir raskt dypt, og bølger er mer regel enn unntak.

Odjo d’Agua er et 4-stjerners hotell og kan mangle noen fasiliteter som finnes på 5-stjerners hoteller med alt inkludert. Men med sin perfekte beliggenhet rett ved stranden og sin unike sjarm, tilbyr det en opplevelse som de vanlige internasjonale hotellene ikke kan matche.

Fakta

Standard starstarstarstar
Antall rom 113
Avstand strand 0 meter
Avstand Santa Anna 100 meter
Avstand golfbane 4 km
Avstand flyplass 18 km
Fasiliteter Restaurant 3 barer, to bassenger (avgift for parasoller)
Bygget Hotellet består av en eldre del bygget i 1998/2000 og en nyere del bygget i 2018.

Forespørsel

Din informasjon

loading Din forespørsel er mottatt. Vi undersøker mulighetene for denne reisen og sender vårt svar så snart som mulig via e-post. Forespørsel mislyktes å sende, prøv igjen senere eller ring oss i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.