Valle Romano

Valle Romano

Langs Costa del Sol i Sør-Spania ligger det tett med golfbaner, noe som gjør denne vakre kysten til et førsteklasses valg for golfreisende. Det milde og stabile klimaet lokker mange, spesielt oss nordmenn som setter pris på litt solskinn. Denne kysten er også hjem til noen av Spanias fremste golfbaner, slik som legendariske Valderrama og Finca Cortesin, kjent for å ha vært vertskap for Solheim Cup. Men det er ikke bare de eksklusive banene som trekker folk – det finnes også mange høykvalitetsbaner som passer for et bredere publikum. I Estepona kan du blant annet oppleve perler som Valle Romano og imponerende resortbaner med utsikt over Middelhavet. Her finnes det virkelig noe for enhver golfturist.

Fakta

Golfvert Ja
Avstand golfbane 500 m
Avstand flyplass 85 km
Nærmeste by Estepona 8 km
Baner i nærheten ca. 30
Arrangement Turneringer, utflukter, m.m.

Hva er inkludert i denne reisen?

Pris fra: 32 495,-

28 netter i leilighet
selvhushold
10 greenfee på Valle Romano
4 greenfee på La Canada
2 greenfee på Azata Golf
fly
flyskatt
transport av golfbag
en del av leiebil, kategori B
service av vår golfvert

Turistskatt
På mange av våre destinasjoner belaster lokale myndigheter en spesiell turistskatt ved hotellovernatting. Denne turistskatten betales til hotellet ved utsjekking. Les mer om turistskatter her.

Vær akkurat nå

weather-icon12.6℃

Valle Romano Golf

Valle Romano ligger bare en kilometer fra kystbyen Estepona og skilter med en storslått utsikt over Middelhavet. Klubbhuset er elegant, og hele anlegget fremstår som kvalitetsfylt uten å virke pretensiøst. Den kjente golfarkitekten Cabell B. Robinson står bak denne imponerende banen, som ble innviet i 2010. Selv om den primært er en resortbane, har den vært vertskap for flere internasjonale turneringer, inkludert Challenge Tour’en. Dette er langt fra Robinsons eneste mesterverk i området. Blant hans mer fremtredende golfprosjekter finner vi Finca Cortesin, hvor Solheim Cup fant sted, og La Reserva i hjertet av Sotogrande. Hans evne til å forme golfbaner etter Costa del Sols bølgende landskap er tydelig. Åpningshullet, et smalt par 5-hull, gir en perfekt introduksjon til banen. På det tredje hullet begynner teestedet fra en høyde, hvor en bratt skråning gir spillerne en nervepirrende opplevelse. Selv om noen golfbaner langs Costa del Sol har utfordrende terreng, er Valle Romano et eksempel på hvordan en bane kan designes harmonisk med landskapet. Istedenfor store høydeforskjeller, er banen vakkert integrert i det kuperte terrenget. Å gå Valle Romano Golf er overkommelig, selv om det kan være noen utfordrende partier – men det er alltid mulig å leie en golfbil. Mange av greenene, slik som på hull 8, er omgitt av bunkere. I Robinsons særegne stil har disse bunkerne skarpe kanter og uregelmessige former – en estetisk nytelse for øyet, men sikkert en utfordring for greenkeeperne som ofte må rake dem for hånd.

Leilighetshotellet er praktisk plassert rett ved golfbanen, flankert av hullene 11, 12 og 17. Banen gir en spektakulær utsikt over både Middelhavet og fjellene. Greenene er jevne og holder en god hastighet, og anlegget er ideelt for dem som søker en førsteklasses golfopplevelse. De avsluttende hullene er utfordrende, med to lange par 3-hull og et komplekst par 5-hull. Etter å ha fullført det 18. hullet, er det bare noen få skritt til klubbhusets hyggelige terrasse, hvor du kan reflektere over dagens spill.

For de dedikerte er driving rangen opplyst, slik at du kan fortsette treningen selv etter solnedgang. En sjarmerende detalj ved banen er at hvert hull er navngitt etter en spansk golfspiller. Du starter med Alvaro Quiros på det første hullet og runder av, passende nok, med Seve Ballesteros på det 18. hullet.

Fakta

Antal hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72 6214 5804 5358 4910
Drivingrange Ja, utslag fra gress og matte
Banedesign Cabell B. Robinson

La Canada GC

La Canada, beliggende i Sotogrande, har fremstående naboer som Valderrama og La Reserva. Når man konkurrerer med slike golfgiganter, kan det være lett å bli overskygget. Dette er synd, for La Canada er en fremragende bane. Den første halvdelen av banen, 9 hull, ble åpnet i 1982, designet av den berømte Robert Trent Jones Sr., samme arkitekt bak Valderrama. Først i 2002 ble banen utvidet til 18 hull med bidrag fra arkitekt Dave Thomas. Dette har resultert i to distinkte 9-hulls seksjoner. Den delen designet av Trent Jones er mer kupert med spennende greenområder, inkludert høydepunkter som par 5-hullet nr. 10 og det utfordrende hull 12 med indeks 1. Hull 18 byr på en spesiell utfordring med muligheten for et dristig utslag over en ravine, et slag som krever en avstand på minst 200 meter. Avstanden over ravinen varierer avhengig av teested. Hull 18 er antageligvis opphavet til banens navn, da ravinen (eller dalen) heter «La Canada» på spansk.

Banen tilbyr også et omfattende treningsområde. En av dens styrker er dens utmerkede drenering, som sikrer at den sjelden lukker selv i kraftig regnvær.

Klubbhuset, stort og i tradisjonell spansk stil, er hjertet av klubben. Med en aktiv juniorklubb og mange faste medlemmer, byr kjøkkenet på høy kvalitet. Mange medlemmer tilbringer gjerne tid etter runden for å diskutere dagens spill. Fra restaurantens terrasser får man en betagende utsikt over Guadiaro-elven og Middelhavet. Med bare 30 minutter til Valle Romano og nærhet til kysten, kan du koble av med en ettermiddag på stranden etter golfrunden, eller ta en kort tur til den imponerende Gibraltarklippen.

Fakta

Antal hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 71 5866 5638 5239 4993
Drivingrange Ja, utslag fra gress og matte
Banedesign David Thomas og Robert Trent Jones Sr

Azata Golf

Azata Golf er en av de nyere golfbanene på Costa del Sol, da den åpnet sent i 2020. Selv om den ikke er en mesterskapsbane, er den et flott komplement til regionens golfbanetilbud. Banen er teknisk krevende, og spillerne bør tenke nøye gjennom både klubbvalg og strategi. Klubbhuset er plassert på en høyde, så de første 9 hullene er preget av at man spiller en del nedover, mens de siste 9 hullene avsluttes med litt mer spill i oppoverbakke. Selv om terrenget er kupert, er det primært hullene 8 og 17 som er bratt stigende. Flere av hullene gir en slående utsikt over Middelhavet og Sierra Bermeja-fjellene. Hull 15 er et særegent par 3-hull hvor greenen strekker seg ut i en innsjø som en halvøy, omgitt av en markert vegg som skiller greenen fra vannhindret, noe som gir en klar distinksjon mellom en mulighet for birdie og risikoen for straffeslag.

Klubbhuset fremstår moderne og smakfullt, uten den overdådigheten som noen ganger kjennetegner Costa del Sol. Det tilbyr essensielle fasiliteter som en butikk og restaurant. Restaurantens terrasse gir en fin utsikt over treningsområdet og det 18. hullets green. Treningsområdet, inkludert chipping- og puttinggreen, ligger praktisk til ved første tee. Dette betyr at selv om du ankommer i siste liten, har du fortsatt tid til å slå noen baller og trene putting før start.

Azata er strategisk plassert kun 3 km fra Valle Romano, en kort 7-minutters kjøretur unna.

Fakta

Antal hull 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 71 5703 5334 4795 4358
Drivingrange Ja
Banedesign Blake Stirling och Marco Martin

Ona Valle Romano Resort

Ona Valle Romano Resort er et leilighetshotell som ligger bare 8 km fra den sjarmerende kystbyen Estepona, rett ved siden av Valle Romano Golf. Hotellet strekker seg over fire etasjer og huser 430 firestjerners leiligheter fordelt på tre bygninger som ligger parallelt langs den 12. fairway. Alle leilighetene har et likt design, med to separate soverom, to bad, og kombinert kjøkken og stue som leder ut til en romslig terrasse. Resepsjonen betjenes av engelsktalende personale, og hotellets første etasje huser en matbutikk, et enkelt treningsstudio, to restauranter, samt flere utendørsbassenger som ikke er oppvarmet. For dem som ønsker litt variasjon etter en runde golf, tilbys også to padelbaner på hotellområdet. Ona Valle Romano Resort er klart designet med tanke på langtidsopphold; leilighetenes kjøkken er velutstyrte, de inkluderer vaskemaskin, og med over 100 kvadratmeter inkludert terrasse, er det nok av plass å nyte.

Selv om hotellet er plassert rett ved golfbanen, er det bare en kort spasertur til golfklubben. Klubbhusets restaurant tilbyr både deilige frokoster og lunsjer. Estepona, kun 10 km unna, er mer enn bare et sted for golfentusiaster. Denne klassiske turistdestinasjonen lokker med sin pittoreske havn og et mangfold av butikker, barer, og restauranter. Med strendene som er kjent for sin skjønnhet, samt mulighetene for vannsport og andre aktiviteter, er området rundt Estepona et sant paradis for rekreasjon. Og for de som leter etter en smak av storbylivet, er Marbella kun en kort kjøretur unna.

Fakta

Beliggenhet Ved Valle Romano Golf, La Canada GC 30km, Azata Golf 5 km, Estepona sentrum 8 km
Leiligheter 430
Fasiliteter Restaurant, utendørsbasseng (ikke oppvarmet), padel, enklere gym
WiFi Ja, uten ekstra kostnad

Greenfeepakke

Vi har valgt å inkludere tre forskjellige golfbaner i vår greenfeepakke for Long Stay. Vi bor i gangavstand til Valle Romano Golf og vi spiller der 10 ganger, som er flertallet av våre golfrunder. Koselige La Canada Golf ligger ca. 30 minutter fra Valle Romano og vi spiller der 4 ganger. Vi har også inkludert 2 runder golf på Valle Romanos nabo Azata Golf.
Totalt 16 greenfee er inkludert.

Valle Romano Golf & Resort

Forespørsel

Din informasjon

loading Din forespørsel er mottatt. Vi undersøker mulighetene for denne reisen og sender vårt svar så snart som mulig via e-post. Forespørsel mislyktes å sende, prøv igjen senere eller ring oss i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.